nogomet

Bio je igrač Bayerna i Hrvatske. Potpisao je za Čelik i dobio BiH putovnicu

Foto: EPA

ČELIK iz Zenice spreman je za nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bh. prvoligaš uputio je zahtjev za registraciju čak 30 igrača, od čeka je 16 novih.

Među pojačanjima najpoznatije ime je Mario Crnički, bivši igrač Bayerna i mlade hrvatske reprezentacije.

Crnički je prošao sve mlađe kategorije Bayerna i upisao nastup za seniorsku momčad, a ima 22 godine. Iz Bayerna je otišao u Sarajevo gdje se nije uspio nametnuti pa je poslan na posudbu u Mladost iz Kaknja, a nastavak sezone će provesti u Zenici.

Veliki talent, Ancelotti ga je hvalio, a bio je blizu reprezentacije Hrvatske

Crnički ima 79 nastupa za razne kategorije Bayerna, uz to je zabio 27 golova i četiri asistencije. Igrao je šest puta i u juniorskoj Ligi prvaka. Nijemci su ga bili prozvali jednim od najvećih talenata njegove generacije, a 2017. je odradio pripreme s prvom momčadi bavarskog diva, tada je trener bio Carlo Ancelotti koji je pohvalio njegov trud i zalaganje.

Igrao je za sve kategorije Hrvatske osim U-21 i seniora, a nakon odlaska iz Bayerna maknuo se s radara kandidata za reprezentaciju viceprvaka svijeta.

Kako prenosi Bhfudbal.ba Crnički je dobio državljanstvo BiH, a kako nema seniorski nastup za Hrvatsku, mogao bi zaigrati za Bosnu i Hercegovinu ako se nametne izborniku igrama u Čeliku.

"100 puta pao, 100 puta ustao", napisao je Crnički na jednoj objavi na Instagramu nakon odlaska iz Bayerna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.