Kad Srbi gube: Ismijali i potjerali legendarnog Pižona, u sedlo guraju Prosinečkog

VLADIMIRA PETROVIĆA Pižona od otkaza može spasiti samo novo "prosvjetljenje" predsjednika saveza Tomislava Karadžića, koji još uvijek nije shvatio da dobar trener ne znači i dobar izbornik, bio je sukus jutrošnjih misli srpskih kolega nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Euro. Pesimizam u susjedstvu išao je svojim klasičnim tokom - trenutno su u fazi razvijanja teorije zavjere prema kojoj je nemanja Vidić na mig slovenskog vratara Samira Handanoviča namjerno promašio jedanaesterac. Sljedeća faza bit će izbor novog izbornika, iako je Karadžić sve do maloprije provodio demagogiju tvrdnjama da pitanje izbornika trenutno nije aktualno. Možda je to zato što Karadžić najprije mora sačuvati svoje mjesto pod naletima kritika.

"Moja krivnja nije mala. Rekao sam da je moja odgovornost najveća i ne bježim od toga. Mislim da smo u ovom mandatu napravili polovičan posao, plasirali se na Svjetsko prvenstvo, a nismo na EP. No, neću dati ostavku jer ništa ne volim raditi po pritiskom", smirivao je strasti predsjednik FSS-a.

No, u petak nakon ručka stigao je dematij Karadžićevih izjava.

Nogometni savez Srbije objavio je vijest da je sporazumno raskinuo ugovor s Pižonom, a rastanak je prošao u poljupcima i zagrljajima.

"Sastanak je protekao u iznimno prijateljskoj atmosferi, punoj poslovnog razumijevanja, a na istom se došlo do zaključka da daljnja suradnja više nije moguća zbog neispunjavanja zacrtanih ciljeva", stoji u priopćenju Srbijanskog nogometnog saveza.

"Imao sam čast i zadovoljstvo u prethodnom razdoblju surađivati na najbolji mogući način s čelnim ljudima saveza, te voditi najbolju reprezentaciju nogometaša naše države. Na nesreću svih nas, rezultat je izostao i nismo se kvalificirali na Europsko prvenstvo 2012. godine. Razmotrili smo novonastalu situaciju i zaključili da je sporazumni raskid ugovora najbolje rješenje za sve. Svima u savezu i svim nogometašima želim puno sreće u daljnjoj karijeri" , rekao je Pižon, Zvezdina zvezda i legenda koju je javnost prožvakala, ispljunula i propisno isprdala, kao u ovoj parodiji:

Mediji jasno predlažu svoje kandidate za Pižonovog nasljednika, među kojima se ističu dva imena: Ljubiša Tumbaković, bivši trener Partizana i čelnik FSS-a, te Milovan Rajevac, trener koji je Ganu odveo do četvrtfinala SP-a. Prvi su na popisu jer trenutno nemaju angažman. No, bilo je samo pitanje trenutka kada će se među špekulacijama naći i ime jednog zauzetog trenera - Robija Prosinečkog.

Njega je Kurir praktički imenovao novim izbornikom, pozivajući se na izvore iz samog vrha FSS-a, prema kojima je Karadžić već dogodio s Robijem preuzimanje Orlova (koje ovih dana nazivaju "pokislim kokošima").

Robi kaže da ga u ovom trenutku zanima samo Crvena Zvezda.

"Nisam dobio poziv od čelnika FSS, niti sam s drugim ljudima razgovarao o toj temi, a da budem iskren, za to prvi put čujem od vas. Kao i u ranijim situacijama kada se u novinama spominjalo moje angažiranje u drugim klubovima i reprezentacijama, mogu samo reći da sam maksimalno koncentriran na rad u Crvenoj zvezdi. U ovom trenutku jedino me interesira naredni rival Metalac i ništa više", poručio je Robi koji je sam sebi postavio cilj osvajanja titule prvaka.

Ni srpski Pudar neće "džabe"

Za razliku od Robija, FSS-u se nudi Svetislav Stevanović poznatiji kao Limeni. Tko ne zna, radi se o vjerojatno najvećoj zvijezdi među srpskim trenerskim kadrom. Slavu je ovaj 63-godišnjak stekao svojim metodama motivacije i vođenja treninga, u što se možete uvjeriti upisujući njegovo ime u YouTube tražilicu. Limeni je nešto poput srpske inačice Ivana Pudara - cijeli je radni vijek proveo prenoseći znanje igračima u nižerazrednim ligama.

Aktualni strateg Radničkog iz Ratkova poručio je FSS-u da upravo njega angažiraju kao svog savjetnika.
 
"Nije problem u Pižonu, Antiću ili bilo kojem drugom treneru, već u igračima, od golmana do onih koji sjede na klupi. Svi su oni skupo plaćeni, finansijski sigurni, a nito od njih neće da se bori za dres reprezentacije"

"Pokušavam doći do predsjednika FSS-a Tomislava Karadžića, da razgovaram s njim i prenesem mu svoja iskustva, kao savjetnik ili nešto slično. Tu sam da pomognem, ali ne bih radio džabe, jer imam penziju od svega 20.000 dinara", kaže legenda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.