Video: Slovencima pozdrav iz Rovinja

OD LISTOPADA minule godine hrvatska reprezentacija nije živjela u natjecateljskom ritmu. Prvog travnja na rasporedu je nastavak kvalifikacija za SP, putuje se za Andoru, a prije toga za Rovinj, gdje će reprezentacija odrađivati ciklus priprema.

> Drago Gabrić u reprezentaciji!

> Gabrić: Šokiran sam, ovo je nagrada za trud!

Drago Gabrić dobio je svoj premijerni poziv u A selekciju, vraća se Dino Drpić, s obzirom da Šimunić i R. Kovač imaju viška žutih kartona, nemamo spremne Eduarda ni Petrića, ali s obzirom na "laganini" test, koji bi nas trebao dočekati u Andori la Velli, prva tema press konferencije u zagrebačkom Sheratonu bio je - tihi bojkot slovenskog Čateža. Još jučer procurila je informacija da će reprezentacija putovati na pripreme o Rovinj, točnije u hotel Eden u kojem je odradio dio ciklusa uoči puta na EP u Austriju.

Odabir Rovinja, dakako, nije slučajan jer osim što su se istarski domaćini već iskazali, HNS ima neriješene sponzorske obveze prema Adris grupi, pa su spojili ugodno s korisnim.

"Bila je to zajednička odluka, u dogovoru sa stručnim stožerom", istaknuo je Zorislav Srebrić, glavni tajnik HNS-a koji je već obavio istarsku inspekciju i dobio garanciju da će travnjak biti u optimalnom stanju.

Srebrića je, dakako, dočekao upit o eventualnim politički pritiscima u vidu odluke o izbjegavanju Čateža, a glavni je tajnik takvu mogućnost odlučno odbacio. Pritisaka, dakle, nije bilo, ali jest samovolje, što je potvrdio i izbornik Slaven Bilić.

"Moram istaknuti, prije svega, da je stožer uvijek imao autonomiju u vidu odabira kampa za pripreme. Zajedno smo odlučili da je Rovinj ovaj put najoptimalnije rješenje. Postoji niz razloga; ne igramo kući pa nam blizina Zagreba nije nužna, pripreme su uostalom duge, a i vrijeme je u Rovinju sigurno bolje, nego u Sloveniji. No, isto tako ne možemo pobjeći, niti bježimo od činjenice, da situacija između Hrvatske i Slovenije nije bajna. Ne miješamo sport i politiku, ali moramo priznati da odnosi nisu idealni. Ako tome pridodamo i obveze prema sponzorima.... Dakako, ne idemo radi duvana u Rovinj, nama je u svemu najvažnija utakmica koja nas očekuje.", istaknuo je Bilić.

Iskrcavali 100 tisuća eura godišnje

Kako će se situacija razvijati u budućnosti, Srebrić nije želio "gatati";

"To je kao da pričamo unaprijed o utakmicama reprezentacije, pa što će nam bodovi protiv Ukrajine, ako ne uzmemo bodove protiv Andore?"

HNS je u Sloveniji godišnje iskrcavao 100 tisuća eura za smještaj reprezentacije te korištenje terena.

Izbornik je želio poručiti da se za utakmicu s Andorom pripremamo maksimalno ozbiljno i razmišljamo samo o pobjedi.

Reprezentacija se u zagrebu okuplja u ponedjeljak, 23. ožujka. Nakon popodnevnog treninga na Maksimiru kreće se za Rovinj gdje će reprezentacija boravit do subote. Slijedi povratak u Zagreb te slobodno do nedjelje navečer. Za Andoru se leti u ponedjeljak ujutro.

D.R.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.