Community Shield

Biliću se otvorila prilika da pred navijačima na Wembleyju igra za trofej

Foto: Getty Images

BRITANSKI The Times objavio je informaciju da bi se za trofej Community Shielda naredne sezone mogli boriti prvaci Premiershipa i Championshipa.

Praksa je bila da se za trofej engleske verzije superkupa bore prvak Engleske i osvajač FA kupa. Osvajač Premiershipa je poznat. To je Liverpool. Ostaje vidjeti tko će biti njegov protivnik.

Europske utakmice mijenjaju stvari

Ipak, pošto će se Community Shield vjerojatno igrati u kolovozu, kada su planirane završnice ovosezonskih izdanja Lige prvaka i Europa lige, postoji šansa da osvajač FA kupa bude opterećen brojem utakmica.

U završnici FA kupa sastaju se Arsenal i Manchester City te Manchester United i Chelsea. Europskim utakmicama u kolovozu posebno će biti opterećeni City i United koji će vrlo vjerojatno izboriti plasman među osam najboljih momčadi Lige prvaka i Europa lige.

Zbog toga, ako City ili United osvoje FA kup, šansu za osvajanje trofeja u Community Shieldu mogao bi dobiti naredni osvajač Championshipa. Za tu titulu bore se West Bromwich Albion i Leeds United.

Na Wembley dolaze navijači?

U ovom trenutku prvi je WBA s dva boda više, ali i utakmicom više. Klub koji s klupe predvodi Slaven Bilić do kraja prvenstva ima još četiri kola.

Ako Bilić dođe do titule u Championshipu, postoji šansa da se u Community Shieldu bori za novi trofej. Jasno, i samo osvajanje Championshipa značilo bi da je Bilić osvojio trofej i to prvi u trenerskoj karijeri. No, nije isto osvojiti trofej za osvajanje nižeg ranga i onaj za koji se bore i klubovi iz najvećeg ranga.

The Times navodi da Nogometni savez Engleske razmatra opciju da se Community Shield igra pred navijačima i tako posluži kao test usred pandemije koronavirusa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.