Bez novca i sponzora, ali "s velikim srcem i Dinamovim grbom na dresu"

ODBOJKAŠI Mladosti koji mjesecima ne primaju plaću već jesu senzacija, a nakon osvajanja trećeg mjesta na Final Fouru Srednjoeuropske lige u Beču ovog će vikenda sudjelovati na novom turniru četvorice najboljih - u okviru Challenge Cupa, natjecanja u kojem je ove sezone sudjelovalo 48 momčadi iz 27 zemalja.

"Ponosan sam na svoje dečke, napravili su veliku stvar iako nas svi ponižavaju. Iako igrači nisu adekvatno plaćeni, ne skrivamo naše ambicije i idemo po pobjedu protiv Čeha u subotu", rekao je na današnjoj press konferenciji uoči puta u Perugiu trener Mladosti Rade Malević koji se pohvalno izrazio o protivniku Zagrepčana u polufinalu:

Malević: Neka igrači govore, oni su najzaslužniji za naš veliki uspjeh

"Svjesni smo njihove kvalitete, i velikog iskustva koje posjeduju. U igri ne griješe i sve ćemo morati zaraditi, ništa nam neće pokloniti. Spremni su i dresovi, naštampani s grbom Dinama koji nam je pomogao sa 365 tisuća kuna donacije. Nadamo se samo da ćemo u iduća 24 sata uspjeti pronaći nekog sponzora", kazao je Malević i zamolio da se više ispituju igrači jer su oni ipak najzaslužniji za ovaj uspjeh.

Poslušali smo Malevića i kontaktirali Željka Nojića i Sašu Ivaniševića, kapetana i drugog tehničara Mladostaša koji s nestrpljenjem iščekuju ogled s Duklom Liberec u subotu:

Igrači: Dođite nas podržati u Perugiju, našom brzom igrom možemo svladati Čehe!

"To je vodeća ekipa češke lige, osvojili su domaći kup i igraju vrlo dobro. Prevođeni su dvama 36-godišnjacima koji su naučili igrati ovako važne utakmice, a najslabiji dio igre im je blok. Izbacili su u četvrtfinalu trećeplasiranu ekipu Francuske Poitiers što je uz naš skalp Harkiva najveće iznenađenje ovogodišnjeg Challenge Cupa. Gledali smo dvije njihove utakmice iz kojih je evidentno da su vrlo dobra momčad, ali i imamo i mi svojih aduta. Trener Malević je sigurno najbolji u Europi, Žukovski je vrhunski dizač, Raič i Galić su u strašnoj formi i nadam se da ćemo našom brzom uspjeti svladati", optimističan je Saša Ivanišević dok je kapetan Nojić pozvao sve ljubitelj odbojke da podrže Mladostaše u Perugiji:

"Nemamo se koga bojati, već smo puno napravili. Svaka utakmica je dokazivanje i dat ćemo sve od sebe. Rekao bih da su šanse 50:50, zaista u ovom dvoboju nema favorita. Zasada je poznato da će nas u Italiji protiv bodriti 20-ak navijača, a nadam se da će ostati pogledati i nedjeljno finale za koje se nadam da ćemo ga igrati. Pozivam ovim putem sve navijače i dobre ljude da im se pridruže, jer igrat će se vrhunska odbojka."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.