Bekele u omiljenom mu Birminghamu napada svjetski rekord na 3000 metara

NAJBOLJI svjetski dugoprugaš, etiopski atletičar Kenenisa Bekele, najavio je kako će u veljači u Birminghamu napasti svjetski dvoranski rekord na 3000 metara.

Bekeleu je National Indoor Arena (NIA) u Birminghamu iznimno sretno mjesto budući da je u njoj postavio čak tri od pet osobnih dvoranskih rekorda. Ujedno se radi i o najboljim rezultatima u povijesti u tim disciplinama.

"Prije pet godina sam u NIA-i srušio svjetski rekord na 5000 metara, a na istom sam mjestu postavio i najbolje svjetske rezultate (službeno se ne vode kao svjetski rekordi, op. a.) na 2000 metara i na dvije milje. To je definitivno staza na kojoj uživam trčati", rekao je Bekele.

"Sada se nadam da ću srušiti svjetski rekord i na 3000 metara iako će to biti težak posao jer se radi o vrlo dobrom rezultatu", dodao je 27-godišnji Etiopljanin.

Bekele će na mitingu, koji će se održati 20. veljače, loviti rezultat 7:24.90, koji je u Budimpešti 1998. postavio Kenijac Daniel Komen. Bekeleov osobni rekord na 3000 metara iznosi 7:30.51.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.