Beckerova supruga: On je vrag koji misli da se svijet okreće oko njega

Foto: Profimedia

BORIS BECKER, jedan od najvećih tenisača u povijesti, krajem prošle godine pušten je iz zatvora, nakon što je odslužio osam mjeseci zbog pokušaja skrivanja novca i drugih dragocjenosti u vrijednosti od 2.5 milijuna funti u stečajnom postupku, s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova.

Prvi dio kazne Becker je služio u ozloglašenom londonskom zatvoru Wandsworth, 70-ak kilometara zapadno od Londona. Wandsworth je prepun prljavštine i štakora, zatvor u kojem više od 1300 robijaša izdržava kazne. Becker je ondje trebao provesti godinu i tri mjeseca, no ubrzo je premješten u znatno blaži Huntercombe, u kojem je dobio posao fitness trenera i instruktora u teretani.

Na slobodi, ali s problemima

Bio je u zatvoru završio nakon što je proglašen krivim po četiri od ukupno 24 točke optužnice. Britansko pravosuđe teretilo ga je da je u stečajnom postupku pokušao sakriti novac i druge dragocjenosti, uključujući i teniske trofeje. Zanijekao je krivnju još na pripremnom ročištu. Sutkinja Deborah Taylor rekla je poroti da ostave po strani sve predrasude i da ignoriraju Beckerovu slavu.

Visoki londonski sud proglasio je Beckerov bankrot 21. lipnja 2017. na temelju zahtjeva banke, a u okviru sporazuma bio je dužan otkriti svu svoju imovinu. Njegovi dugovi u trenutku stečaja bili su procijenjeni na 50 milijuna funti. Kako bilo, Becker je sad na slobodi, ali ne i bez problema. Sigurno mu u pokušaju da svakodnevica bude mirnija neće pomoći riječi supruge.

"Nije se ni javio sinu"

Sharlely Kerssenberg čeka razvod od proslavljenog bivšeg tenisača i tvrdi da je on prestao plaćati alimentaciju za njihovog 13-godišnjeg sina Amadeusa. Dodaje i da ga nije nazvao ni 10 dana nakon izlaska iz zatvora, a kad je to konačno napravio, razgovor je trajao dvije minute.

"Boris Becker je vrag koji misli da se svijet okreće oko njega. On zna biti šarmantan i ljubazan kada to želi, ali zna biti pravi vrag i povrijediti ljude oko sebe svojim izjavama. Zatvor ga nije učinio boljom osobom", tvrdi Kerssenberg i dodaje:

"Nisam ja kriva što je on završio u zatvoru. Sam si je uništio reputaciju. Počeli smo se svađati kada sam se pokušala emancipirati u braku, ali i zbog toga što mi je lagao o svojem financijskom stanju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.