Becker: Mislio sam da je nemoguće srušiti rekord koji je srušio Đoković

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ izlaskom nove ATP ljestvice postao je rekorder po broju tjedana provedenih kao svjetski broj 1 u konkurenciji tenisača i tenisačica. Steffi Graf bila je to 377 tjedana, Đoković je započeo 378. kao najbolji na svijetu. Đoković je rekorder u konkurenciji tenisača postao u ožujku 2021., kad je prestigao Rogera Federera.

Slavni Švicarac bio je svjetski broj 1 ukupno 310 tjedana. Srpski tenisač prvi put se na tron ATP poretka uspeo 4. srpnja 2011., tad u dobi od 24 godine i 43 dana. Rekordnih sedam puta kraj godine dočekao je kao vodeći u poretku. Njegovo je ostvarenje komentirao Boris Becker, nekadašnji Đokovićev trener.

"Ovo je nevjerojatno postignuće. Mislio sam da taj rekord nikad neće biti srušen. Kao Nijemac bih volio da je Steffi Graf ostala najbolja svih vremena, ali Novak i ja smo dobri prijatelji i nisam nesretan zbog njega. On je fantastična osoba i pravi šampion. Rekordi su tu da se ruše. Još uvijek postavlja novi rekord, proći će još tjedni prije nego što mu netko uzme krunu", rekao je Becker za Eurosport.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.