Bayern su odbila tri trenera. Četvrta opcija će koštati 30 milijuna eura?

Foto: EPA

BAYERN je bio spreman predstaviti Ralfa Rangnicka kao trenera koji će iduće sezone naslijediti Thomasa Tuchela, no austrijski izbornik potom je šokirao vodstvo minhenskog kluba odlučivši ostati na čelu reprezentacije. Nakon Xabija Alonsa, koji će ostati trener prvaka Bundeslige Bayera iz Leverkusena, te Juliana Nagelsmanna, koji će nastaviti biti izbornik Njemačke, Rangnick je treći stručnjak koji je odbio Bavarce.

Bayern tako nastavlja potragu, a Bild piše da je idući kandidat Roger Schmidt (57), koji je i ranije bio na popisu kandidata, dok je sada skočio na vrh želja. Riječ je o njemačkom treneru koji je vodio njemačkog niželigaša Delbrücker SC, Paderborn, RB Salzburg, Bayer, Peking Guoan i PSV, a od ljeta 2022. je na klupi Benfice. Sa svima njima osvojio je ukupno deset trofeja.

Bild tvrdi da će Bayern sad svom silom krenuti po Schmidta, čiji ugovor s Benficom vrijedi do 2026. te ima otkupnu klauzulu od 30 milijuna eura. Međutim, portugalski klub navodno nije potpuno zadovoljan njegovim radom, stoga postoji mogućnost da ga Bayern dobije i na drugi način, a ne da plati velik iznos. 

Bayern ostao bez Bundeslige i njemačkog kupa

Bayern se odlučio rastati od Tuchela na kraju sezone iako mu je ugovor vrijedio još godinu dana. Najuspješniji njemački klub nakon 11 godina dominacije ostao je bez titule u Bundesligi, koja je pripala Bayeru, te je ispao iz njemačkog kupa od trećeligaša Saarbrückena (1:2).

Tuchelu je ostala borba za titulu u Ligi prvaka u kojoj je došao do polufinala i ondje u prvoj utakmici u Münchenu odigrao 2:2 s Real Madridom. Uzvrat je u srijedu, 8. svibnja, u 21 sat na madridskom stadionu Santiago Bernabeu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.