LIGA PRVAKA

Bayern je ušao u finale Lige prvaka. Što to znači za Dinamo?

Foto: Getty Images

BAYERN je u drugom polufinalu Lige prvaka slavio protiv Lyona i tako osigurao plasman u finale Lige prvaka. Tamo ga čeka PSG koji je dan ranije s 3:0 slavio protiv RB Leipziga. 

S obzirom na to da se Lyon uspio plasirati dalje od osmine finala Lige prvaka Dinamo je bio osuđen na 2. kolo kvalifikacija za sljedeću sezonu Lige prvaka. 

Za Dinamo je bilo bitno da Napoli i Lyon ne osvoje Ligu prvaka, a to se današnjim ispadanjem Lyona i osiguralo. Poraz Lyona osigurao je da se Ajax izravno plasira u skupine, ali i da hrvatski prvak sigurno bude nositelj u svim pretkolima.

Dinamo nositelj sve do kraja kvalifikacija

U drugom i trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će se samo jedna utakmica, domaćin će biti odlučen ždrijebom, a Dinamo će biti nositelj.

U play-offu će se igrati dvije utakmice i Dinamo će i ondje biti među četiri nositelja s Red Bullom, Olympiakosom i Celticom. Ždrijeb trećeg pretkola na rasporedu je 31. kolovoza.

Hrvatska će imati dva predstavnika u Ligi prvaka, a doprvak Lokomotiva će nastupiti u 2. kvalifikacijskom kolu ligaškog puta protiv bečkog Rapida.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.