BARCELONA

Bayern vratio Barceloni promašaj od 145 milijuna eura. Coutinho ima jasan plan

Foto: EPA

BAYERN je potvrdio da se Brazilac Philippe Coutinho (28) vratio u Barcelonu nakon jednogodišnje posudbe.

Podsjetimo, prošloga je ljeta aktualni europski prvak posudio ovog ofenzivnog veznjaka plativši Barceloni 8,5 milijuna eura za posudbu uz mogućnost otkupa cijelog ugovora za 120 milijuna eura.

Coutinho, iako je zabio dva gola baš Barceloni u četvrtfinalu Lige prvaka u pobjedi Bayerna 8:2, nije bio vrijedan ulaganja od 120 milijuna eura, prema procjenama uprave njemačkog prvaka.

Bayern nije htio platiti ludu odštetu Barceloni

Sada se vraća u Barcelonin kaos gdje bi mogao dobiti priliku postati jedan od vođa navale nakon što Lionel Messi napusti klub.

Time bi pokušao opravdati Barceloninu investiciju od 145 milijuna eura u njega kada je u siječnju 2018. stigao iz Liverpoola u kojem je bio jedan od najboljih igrača Premiershipa.

No Coutinho već dvije godine ne uspijeva igrati konstantno dobro - u Barceloni mu nisu mogli pronaći pravu poziciju, a u Bayernu se nije mogao nametnuti pored Thomasa Mullera, Sergea Gnabryja i Roberta Lewandowskog.

Vraća se na mala vrata iskoristiti veliki kaos u Barceloni

Dolaskom Leroya Sanea iz Manchester Cityja postalo je jasno da će Bayern vratiti skupog Brazilca u Španjolsku.

Coutinho ima još tri godine ugovora s Blaugranom i kod novog trenera Ronalda Koemana, pretpostavlja se, imat će puno prostora uz Antoinea Griezmanna u vršku napada. Time bi iskoristio aktualni kaos u klubu i vratio se na mala vrata u puno bitnijoj ulozi nego što je to bio slučaj kada je napuštao klub prije 13 mjeseci.

U netom završenoj sezoni Coutinho je u 38 nastupa za Bayern zabio 11 golova i namjestio ih devet.

S Bayernom je u godinu dana osvojio Bundesligu, domaći kup i Ligu prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.