Bayer, West Ham i Brighton žele hrvatskog reprezentativca?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

BAYER LEVERKUSEN, West Ham i Brighton su zainteresirani za Josipa Šutala (24), tvrdi insajder Nicolo Schira. West Ham i Brighton su engleski prvoligaši, dok je iza Bayera povijesna sezona u kojoj je osvojio Bundesligu i njemački kup te u finalu Europa lige izgubio od Atalante.

Hrvatski reprezentativni stoper prošao je Dinamovu školu nogometa te bio na posudbi u Istri, a zagrebački klub ga je u ljeto 2023. prodao Ajaxu za 20.5 milijuna eura. Prema podacima Transfermarkta, Šutalo je time postao peti najskuplji igrač u povijesti Dinama.

Najveći transferi Dinama, prema Transfermarktu:

1. Joško Gvardiol u RB Leipzig - 36.8 milijuna eura
2. Marko Pjaca u Juventus - 29.4 milijuna eura
3. Dani Olmo u RB Leipzig - 29 milijuna eura
4. Luka Modrić u Tottenham - 22.5 milijuna eura
5. Josip Šutalo u Ajax - 20.5 milijuna eura

Šutalo, Sosa i Medić su na prodaju?

Šutalo je u Ajax došao istovremeno kao i sunarodnjaci Borna Sosa i Jakov Medić, no nikome od njih prva sezona u amsterdamskom klubu nije bila za pamćenje. Najveći nizozemski klub završio je sezonu 2023./2024. na petome mjestu tamošnjeg prvenstva s 56 bodova, daleko od prvog PSV-a, koji je imao 91.

S obzirom na to da je Ajax u dijelu sezone bio pri dnu ljestvice, konačan plasman i ne čini se tako loš. Šutalo je u takvoj premijernoj sezoni upisao 32 nastupa u svim natjecanjima te je zabio jedan gol. 

Ugovor mu vrijedi do ljeta 2028. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura. Nizozemski Telegraaf pisao je da bi sva trojica Hrvata mogla napustiti Ajax ovog ljeta jer vodstvo kluba želi smanjiti iznos koji izdvaja za plaće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.