Barnett pozitivnim doping testom zabio čavao u Afflictionov lijes: Otkazan Triology

OD KADA je startala s radom, američka borilačka organizacija Affliction stoji na klimavim nogama i debelo kaska za najvećom konkurencijom UFC-om. Iako pod ugovorom imaju najboljeg borca današnjice Fedora Emelianenka i niz drugih eminentnih MMA imena, njihovi eventi nisu niti približno gledani kao oni od konkurencije, a brojke kažu da im gotovo svaki turnir donosi veliki novčane gubitke.

Triology, kako se trebao zvati onaj na rasporedu 1. kolovoza, trebao je sve to promijeniti. Glavnu borbu večeri u kojoj su se trebali sudariti Fedor Emelianenko i Josh Barnett, većina je već proglasila borbom stoljeća pošto su se na suprotnim stranama ringa trebala stajati dva ponajbolja borca svijeta u ovom trenutku. Sve je bilo spremno za nezapamćen spektakl koji će napokon dignuti na noge posrnuli Affliction.

No, Josh Barnett je uhvaćen s prstima u pekmezu, odnosno prevedeno, nije se očistio na vrijeme i nenajavljena doping kontrola Atletske komisije Kalifornije pronašla mu je u krvi anaboličke steroide. Naravno, nije mu izdana dozvola za borbu i Affliction se preko noći našao u ogromnim problemima. Samo tjedan dana prije početka turnira nisu imali dostojnog izazivača.

Iako je odmah procurila informacija da će Barnetta zamijeniti Brazilac Vitor Belfort, online ankete  pokazale su da publika nije pretjerano zainteresirana vidjeti baš njega u ringu protiv Emelianenka. U igri je bilo još nekoliko imena, ali niti jedno kalibra koje bi barem približno zaintrigiralo ljubitelje MMA kao što je to učinio Josh Barnett.

Affliction nije ima druge do priznavanja potpune kapitulacije. U jučerašnjem priopćenju za javnost otkazali su cijeli event i mnogi će reći zabili si, ako ne posljednji, onda jedan od zadnjih čavala u svoj lijes. Kao objašnjenje za otkaz turnira, iznijeli su nedovoljnu količinu vremena da ispromoviraju borbu s novim izazivače. Prevedeno, procijenili su da će im i ovaj event donijeti nove financijske gubitke što bi ih potpuno uništilo. Hoće li ovo biti i posljednji turnir koji je Affliction trebao organizirati, teško je u ovom trenutku reći, no sigurno je jedno - u cijeloj priči najviše je profitirao UFC. Osim što su još više zacementirali poziciju najveće i najbolje svjetske MMA organizacije, vjerojatno su barem koji metar bliže dovođenju Fedora Emelianenka pod svoju zastavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.