EUROPSKE LIGE

Barcelonin predsjednik na odlasku otkrio: Barcelona će igrati u europskoj Superligi

Foto: EPA

JOSEP MARIA BARTOMEU, Barcelonin predsjednik koji je u utorak navečer podnio ostavku, govorio je i o potencijalnom stvaranju europske Superlige.

"Barcelona je prihvatila prijedlog da zaigra u europskoj Superligi. To bi garantiralo financijsku održivost kluba koji ide prema naprijed. Prihvatili smo i buduće klupsko Svjetsko prvenstvo."

Riječ je o natjecanju u kojem bi igrali samo najbogatiji europski klubovi poput Barcelone, Real Madrida, Bayerna, Juventusa, Liverpoola i ostalih, a navodno su Liverpool i Manchester United glavni zagovaratelji ove ideje. 

To bi bilo natjecanje 18 najboljih europskih momčadi iz liga Petice i funkcioniralo bi sve po formatu klasične ligaške tablice, dok bi najboljih osam išlo u nokaut fazu.

Za organizaciju je potrebno šest milijardi dolara, kao i za održavanje novog natjecanja. Prvi termini za odigravanje ove lige zacrtani su za 2022. godinu.

Infantino ne podržava ovu ideju

Klub koji u doigravanju postane osvajač Europske premier lige uživao bi nagradu od najmanje sto milijuna eura.

Ovo se kosi sa stavovima Fifinog predsjednika Giannija Infantina.

"Za mene nije nešto posebno kad Bayern iz Münchena igra protiv Liverpoola, već kada se Bayern sastaje s Boca Juniorsima. Liverpool ima 180 milijuna navijača širom svijeta. Flamengo ima 40 milijuna navijača, a 39 milijuna ih je u Brazilu. Liverpool ima možda 5 milijuna navijača u Engleskoj i 175 milijuna navijača širom svijeta", rekao je prošloga tjedna pa dodao:

"Želim da klubovi i izvan Europe imaju budućnost. Moja vizija je imati 50 klubova i 50 reprezentacija koji mogu postati svjetski prvaci."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.