Esport

Barcelona potpisala novi esport tim, za mjesec dana igrat će protiv PSG-a

Foto: EPA-EFE

ŠPANJOLSKI nogometni velikan napravio je novi ozbiljan iskorak u esport potpisivanjem Rocket League tima Savage!, koji se kvalificirao za sedmu sezonu Rocket League Championship Seriesa. 

>Klinac je Liverpoolu donio prvi esport pokal u povijesti kluba

Nakon što je u ožujku prošle godine Barcelona skromno ušla u esport dovođenjem profesionalnih PES igrača koje možete vidjeti na naslovnoj slici, sada su se odlučili za nešto ozbiljnije. Njihova nova ekipa sudjelovat će u elitnom europskom natjecanju Rocket League esporta, u kojem se natječu i PSG Esports te Servette FC. Rocket League Championship Series počinje sredinom travnja, a ukupni nagradni fond iznosi visokih milijun dolara. Već 5. svibnja esport fanovi moći će uživati u ogledu PSG-a i Barcelone u Rocket Leagueu. 

Iako se čini da nogometni i sportski klubovi tek počinju ulaziti u esport, to je daleko od istine. Proteklog tjedna svih 20 premierligaških klubova imalo je po dva igrača u prvoj sezoni ePremier League, dok PSG, Schalke i FC Kopenhagen, primjerice, imaju čitave esport divizije i profesionalne timove. Crvena zvezda i Partizan to su već napravili na ovim prostorima, a vrlo neuspješno i NK Rudeš. Dosad je, prema dostupnim podacima, otprilike više od 270 klubova na neki način ušlo u esport. 

Rocket League je vrlo popularna igra Psyonixa, radi se o tri na tri cageballu s autima i vrlo je zabavna te dostupna za sve aktualne platforme. Osim zbog svoje popularnosti, sportskim institucijama se Rocket League posebno sviđa kao esport jer nema nasilja ni eliminiranja protivnika, što se navodno protivi sportskim načelima. Tako se Rocket League često spominje kao primjer esport igara kakve bismo mogli vidjeti na velikim sportskim događajima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.