TRANSFERI

Barcelona objavila transfer De Jonga, izbrisala ga pa opet objavila u 3:30. Evo zašto

Foto: Joaquin Corchero/Guliver

PRIJELAZNI rok u Španjolskoj formalno je završio u ponoć, ali tek u 3:30 službeno je objavljeni zadnji transfer, prelazak Luuka de Jonga iz Seville u Barcelonu.

Potpuni kaos nastao je u zadnjim minutama kada su prijavljeni transferi Saula iz Atletica u Chelsea, Antoinea Griezmanna iz Barcelone u Atletico te De Jonga iz Seville u Barcelonu. Objava transfera odgođena je zbog tehničkih problema, lokalni su mediji pisali da je pao sustav registracije igrača, ali La Liga tvrdi da nikome nije dala produljenje roka, već da su svi transferi prijavljeni na vrijeme.

La Liga pregledavala dokumentaciju do dugo u noć

Barcelona je dolazak De Jonga objavila u 1:24 u noći pa nekoliko minuta kasnije povukla objavu, da bi ona ponovno osvanula na internetu u 3:30 sati, nakon što je La Liga pregledala svu dokumentaciju.

De Jong stiže na jednogodišnju posudbu s opciju otkupa idućeg ljeta. Barcelona je tražila novog napadača i prije nego što je prepustila Griezmanna Atleticu, pa 31-godišnji Nizozemac stiže zapravo kao zamjena za Francuza, a ne kao prinova koja će ojačati konkurenciju u sastavu.

Koeman ga je dugo želio

Ipak, čini se da De Jong ne bi došao da Griezmann nije otišao, ali i da je Barcelona zapravo imala ovaj transfer u rukavu. De Jong je već neko vrijeme bio želja Barcina trenera Ronalda Koemana, koji ga je vodio i u nizozemskoj reprezentaciji, a sam napadač postao je višak u Sevilli dolaskom Rafe Mira i cijelo je ljeto bio u glasinama o odlasku, iako su se spominjali manje zvučni klubovi poput Bešiktaša i PSV-a.

De Jong je u Sevilli proveo dvije sezone te u 94 nastupa u svim natjecanjima postigao 19 golova i pet asistencija. Igrač s tako neimpresivnim brojkama tako je postao jedina prinova u napadu kluba koji je istovremeno izgubio ne samo Griezmanna, nego i Lea Messija.

Od 2015. do 2020. uz Messija i Luisa Suareza igrali su Neymar, Philippe Coutinho pa Griezmann. Prošlog ljeta Barcelona je Atleticu prepustila Suareza, a ovog ljeta Griezmanna. Kada se tome pridoda i već preboljeni odlazak najvećeg igrača kluba svih vremena u PSG, ove sezone napadački trojac će, uz De Jonga, činiti Memphis Depay i Martin Braithwaite. Teško da su navijači katalonskog diva uzbuđeni zbog prve sezone u novoj eri kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.