TRANSFERI

Barcelona je za 21 milijun eura ispunila prvu Koemanovu želju

BARCELONA je za 30 milijuna eura prodala Nelsona Semeda u Wolverhampton, a za 21 od zarađenih 30 milijuna eura dovela je Sergina Desta iz Ajaxa kao njegovu zamjenu. Posao je potvrđen na službenim stranicama kluba.

Katalonski klub platit će 21 milijuna eura fiksne odštete uz pet milijuna eura potencijalnih bonusa koji ovise o učinku igrača tijekom trajanja ugovora s Barcelonom.

Potpisao je na pet godina, a u ugovor mu je ugrađena odštetna klauzula od 400 milijuna eura pa tako klub može, bez pristanka Barcelone, napustiti samo ako netko plati taj iznos. 

Prva opcija na desnom boku

Riječ je o 19-godišnjem beku kojeg uspoređuju s Danijem Alvesom jer je odličan u obrani, a razumije igru poput ofenzivca. Voli se priključivati napadu te ima sjajan dribling i vrhunski ubačaj. 

Odlaskom Semeda Barcelona je na desnom boku ostala na Sergiu Robertu, ali Roberto godinama poručuje čelnicima kluba da želi igrati u veznom redu pa je Dest doveden da bude prva opcija na desnom boku u dogledno vrijeme.

Htio ga je i Bayern

Ranije se Dest, inače reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, povezivao s Bayernom, ali Bavarci ga nisu uspjeli nagovoriti na dolazak u Njemačku. 

Bayern ga je također htio kao prvotimca jer se odlaskom Thiaga Alcantare njegov standardni desni bek Joshua Kimmich morao premjestiti u veznu liniju pa su na toj poziciji ostali samo na Pavardu, ali Barcelona je bila brža. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.