Transferi

Barcelona i City dogovaraju razmjenu trojice igrača

Foto: Guliver Image/Getty Images

KATALONSKI Sport tvrdi da Barcelona pokušava dogovoriti još jednu razmjenu igrača ovog ljeta.

Barcelona je ranije s talijanskim prvakom Juventusom dogovorila razmjenu kojom je Miralem Pjanić stigao na Camp Nou, a Arthur otišao u Italiju. Sada Katalonci žele i razmjenu igrača s Manchester Cityjem.

Barcelonin cilj je Eric Garcia, 19-godišnji stoper koji je prije tri godine napustio Barcelonu i potpisao za Manchester City. Barcelona ga sada želi vratiti, a pomaže joj i činjenica da Garcia želi napustiti Englesku jer je nezadovoljan statusom u klubu za koji je ove sezone odigrao 12 utakmica u ligi.

"Kontakti su počeli, ali još nije došlo do pregovora jer nijedan klub ne želi ništa dogovoriti prije nego što se završi ova sezona Lige prvaka. Poznato je tek da bi u razmjenu mogli biti uključeni i Barcelonin Nelson Semedo i Cityjev Joao Cancelo", piše Sport i tvrdi da iza ove razmjene stoji agent Jorge Mendes.

Mendes je agent i Semeda i Cancela te želi za Semeda osigurati bolji ugovor, a Cancelo se nije uspio prilagoditi engleskom nogometu i njemu traži novi klub.

"Jasno je da bi Barcelona pristala na ovu razmjenu jer već dugo pokušava vratiti Garciju, a i vjeruje kako bi se Cancelo odlično uklopio jer je ranije već sjajno igrao za Valenciju", dodaje Sport.


Cancelova statistika po klubovima.
Screenshot: Transfermarkt

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.