TRANSFERI

Barca ga je dovela da postane superstar, ali nije dobio šansu. Boban mu ju nudi

Foto: EPA

BARCELONA je ove zime iz Toulousea dovela Jeana Clairea Todiboa kao veliku nadu na stoperskoj poziciji, ali na njegovu žalost, Todibo nije pod Valverdeom dobio pravu priliku da pokaže što zna. 

Katalonski klub uspio je bez odštete dovesti mladog stopera za čiji su se potpis zanimali mnogi europski velikani, a najozbiljnijeg konkurenta Barcelona je imala u Liverpoolu. 

Sada se u priču ubacio Milan sa Zvonimirom Bobanom na čelu operacije, piše El Mundo Deportivo koji objašnjava da je Todibo želja Milana koji već neko vrijeme traži nogometaše kojima će pojačati svoju obranu. Spominjali su se dosad Dejan Lovren, Matija Nastasić i Nicolas Otamendi, a jasno je kako Todibo odstupa od profila dosad razmatranih stopera jer je bitno mlađi. 

Milan u sljedećoj sezoni neće igrati europska natjecanja i, za razliku od Barcelone, mogao bi si priuštiti pružanje prilike ovako mladom stoperu kao što je Todibo. Barcelona ne može trpjeti njegove eventualne greške zbog iskustva, ali Milan je po tom pitanju u sjajnoj poziciji. Jedini problem predstavlja odšteta, još uvijek nije poznato koliko bi Barcelona mogla tražiti. 

Luda životna priča

Podsjetimo, Todibo korijene vuče iz Francuske Gvajane i prošao je dalek put da bi došao do Barcelone. S devet godina morao je birati sport kojim se misli ozbiljno baviti i izabrao je nogomet ispred juda. Iste je godine, odlazeći od kuće na trening juda, doživio ozbiljnu nesreću.

Udario ga je automobil i zadao mu teške ozljede obiju nogu. U to vrijeme bavio se i nogometom, a njegov tadašnji trener Dylan Greneche otkrio je za La Depeche da je situacija bila toliko ozbiljna da su liječnici mislili kako nikad više neće zaigrati nogomet.

Međutim, nešto više od godinu dana nakon nesreće Todibo je prevario liječnike i njihove prognoze vrativši se na teren s kojeg otad nije ni pomislio otići. Iz dječaka za kojeg se mislilo da više neće udarati loptu transformirao se u igrača kojeg je Barcelona morala oteti Liverpoolu kako bi ga imala u svojoj momčadi, a sada ga želi i Milan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.