Barakude pobjedom protiv Srbije pokazale zbog čega su najbolji na svijetu

VATERPOLISTI Hrvatske, aktualni svjetski prvaci, pobijedili su Srbiju 7:5 u prvome polufinalnom dvoboju završnice Svjetske lige, koja se održava u crnogorskoj prijestolnici, Podgorici.

Igrači Ratka Rudića tako su ostvarili najbolji rezultat u ovom natjecanju, koje se igra od 2002. godine. Od srpske pak reprezentacije, koja je u Podgorici branila lani osvojenu titulu u Đenovi, Hrvati nisu poraz doživjeli od 2005. godine.

Vaterpolisti Hrvatske bolje su ušli u sraz i poveli 3:1, te su vodstvo održavali do kraja utakmice. Najveća je hrvatska prednost bila 7:4 u završnici posljednje četvrtine.

Trostruki su strijelci u Rudićevu sastavu bili Srđan Antonijević, od čega u dva navrata s peterca, te Sandro Sukno. Jedan je gol pridodao Samir Barać. Za Srbe su se po jednom u listu strijelaca upisali Nikić, Prlainović, Pijetlović, Gocić i Udovičić.

Oba su sastava igrali dobro u obrani i slabije u napadu. Hrvatska je zabila nekoliko lakih golova. Srbi su igrača više iskoristili tek u trima od 13 prilika, a Hrvati također triput u jednom pokušaju manje.

U finalu će se Hrvatska u nedjelju, u 20 sati, sastati s domaćinom turnira, Crnom Gorom, koja je u drugom polufinalu pobijedila SAD 10:6, pobjedniku će pripasti najveći dio kolača od ukupnog nagradnog fonda koji iznosi 265 tisuća eura.

 U prvom dvoboju ovih dvaju sastava u Podgorici, igranom u 2. kolu natjecanja po skupinama, Crnogorci su slavili s uvjerljivih 12:7.  

Vaterpolo, Svjetska liga, polufinale:

Hrvatska – Srbija 7:5 (3:1, 1:2, 1:1, 2:1)

Crna Gora – SAD (kasnije)

M.Č./Totalsport
Foto:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.