Barakude juniori nakon dramatičnog produžetka uzeli svjetsko zlato

HRVATSKA juniorska reprezentacija uzela je naslov svjetskih prvaka u dramatičnom finalu s Grcima. Pred dvije i pol tisuće gledatelja u šibenskoj Crnici, mlade Barakude su nakon produžetaka svladale Grčku 9:8.

Utakmicu je odlučio Marko Ivanković, iz nemoguće situacije je pogodio samo dvije sekunde prije isteka produžetka. Dakako, šibenska publika je nakon gola eksplodirala, na bazenu je nastala erupcija oduševljenja.

Grčka, koja je sve ugodno iznenadila na Svjetskom prvenstvu, je prvu četvrtinu dobila 3:1, a ubrzo su otišli i na 5:1. U tom su trenutku bili bolja momčad, dok su naši vaterpolisti uglavnom gađali vratnice.

Ipak, treće četvrtine donosi pravu igru Hrvatske, taj dio su naši igrači dobili 4:2. U tim trenucima na vrata staje Ivan Jukić koji je Grcima skinuo dva važna udarca i naši igrači sasvim vraćaju u utakmicu.

Prvi produžetak nije donio rješenje, završio je 1:1, a činilo se da ni nakon drugog nećemo dobiti pobjednika dok se dvije sekunde prije kraja nije ukazao Ivanković koji je proglašen igračem juniorskog SP-a.

Brončanu medalju osvojili su Srbi koji su u utakmici za treće mjesto svladali Crnogorce rezultatom 7:6.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.