TRANSFERI

Bale: Ovo je bio pravi trenutak za povratak. Gladan sam i motiviran

Foto: Dugout screenshot

TOTTENHAM je u subotu predstavio dvije najznačajnije ovosezonske prinove, dojučerašnje igrače Real Madrida - povratnika Garetha Balea te Sergija Reguilona.

Bale je iz Tottenhama prešao u Madrid 2013. godine kao 24-godišnjak za tada rekordnu odštetu od 100 milijuna eura. Sedam godina kasnije vraća se kao veteran koji je prošle sezone ubilježio samo 20 nastupa od prosječno 60-ak minuta po utakmici.

"Lijepo je vratiti se, ovo je vrlo poseban klub za mene, tu sam stvorio ime, fantastičan klub s fantastičnim navijačima. Nevjerojatno je da sam se vratio i nadam se da ću uskoro biti spreman da krenem i zaista pomognem momčadi s nadom da ćemo osvojiti poneki trofej", rekao je Velšanin u razgovoru za Dugout nakon predstavljanja.

Navijači Tottenhama već dugo su se potajno nadali povratku, uvijek se činilo da je to scenarij za njegovu karijeru.

Bale: Uvijek sam se nekako nadao da ću se vratiti

"Kad sam otišao, uvijek sam se nekako nadao da ću se vratiti i sad se ukazala prilika. Mislim da ću se dobro uklopiti, ovo je dobar trenutak za mene da se vratim, gladan sam i motiviran. Nadam se da ću dobro igrati i jedva čekam da krenem", zaključio je Bale.

Za razliku od Balea, koji je stigao na (zasad) jednogodišnju posudbu, 23-godišnji ljevonogi branič Reguilon došao je za odštetu od 30 milijuna eura i potpisao petogodišnji ugovor.

Reguilon: Vrhunski igrači, menadžer, stadion, trening-centar...

"Sretan sam što sam tu, želim raditi sa suigračima, upoznati grad, ali nogomet mi je na prvom mjestu. Sviđaju mi se klupska filozofija i vizija, sviđa mi se trener, zbog toga sam želio doći ovdje, želim napredovati kao igrač. Tottenham ima vrhunske igrače i vrhunskog menadžera, jedva čekam početi raditi s njima. Vidio sam trening-centar, nevjerojatan je. Nisam očekivao da će biti tako velik i lijep", opisivao je prve dojmove Reguilon za Dugout.

"Mislim da sam sad u najtežoj ligi na svijetu, jedva čekam početak nove avanture", dodao je.

Osim života u Londonu i suradnje s Joseom Mourinhom, Reguilona su u Tottenham privukle i Baleove riječi.

Branit će Europa ligu s novim klubom

"Puno sam razgovarao s Baleom o svemu, o klubu, o gradu, o novom stadionu. Vidio sam ga samo na fotografijama, izgleda ludo. Jedva čekam zaigrati tamo, a pogotovo kad se vrate navijači koji će stvoriti atmosferu kakvu trebamo da bismo postigli velike stvari ove sezone", objasnio je bivši Realov junior koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Sevilli i s njom osvojio Europa ligu. U tom će natjecanju ove sezone igrati i Spursi.

"Samo jedanput samo igrao Europa ligu i imao sam sreće da je osvojim. To je sjajno natjecanje koje, naravno, želimo osvojiti. Kao momčad moramo težiti da uvijek budemo među najboljima i osvajamo trofeje", zaključio je Reguilon.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.