EURO 2020

Austrijski izbornik: Nikad nisam dobio toliko komplimenata od protivnika

Foto: EPA

AUSTRIJSKI nogometni izbornik Franco Foda izjavio je da nikad nije primio toliko komplimenata od protivnika kao nakon subotnjeg susreta osmine finala Eura u kojem je Italija na Wembleyju nakon produžetka pobijedila 2:1. 

"Naravno da smo sada svi razočarani, ali cijela Austrija može biti ponosna na ovu ekipu. Nikad nisam primio toliko komplimenata od protivnika", izjavio je Franco Foda. 

Talijani su u prvom poluvremenu igrali kao i do sada na Euru, u visokom tempu i s puno kombinatorike. No samo su dva puta ozbiljno zaprijetili. U drugom poluvremenu uslijedio je pad u talijanskoj igri, a ohrabreni Austrijanci sve su više prijetili.

Nakon 90 minuta završilo je 0:0 pa je susret otišao u produžetak, a prolazak Italiji osigurali su pričuvni igrači Federico Chiesa i Matteo Pessina pogocima u 95., odnosno 105. minuti, dok je poraz Austrije ublažio Saša Kalajdžić u 114. minuti.

"Željeli smo od početka igrati visoki presing, ali Italija je bila prejaka i nismo uspjeli nametnuti svoju igru. Odigrali smo jednu zrelu utakmicu, svih 120 minuta. Vidjelo se da imamo dobar plan i da su igrači gladni uspjeha. Takvi moramo biti u nastavku kvalifikacija za SP 2022. u Kataru jer naš je cilj otići tamo", dodao je austrijski izbornik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.