Australci probijaju "salary cap" za vlastite nogometne zvijezde

DA BI dodatno podigli kvalitetu profesionalne lige (A-League) čelnici Australskoga nogometnog saveza (FFA) dali su mogućnost klubovima za dodatno igračko pojačanje izvan "salary capa".

Dosad je deset klubova iz A-Legaue izvan budžeta predviđenog "salary capom" moglo dovesti jednog ekstrakvalitetnog igrača bilo koje nacionalnosti, te ga platiti sukladno njegovoj realnoj tržišnoj cijeni. To je bio razlog zbog kojeg su nedavno australske klubove pojačali internacionalni veterani, poput Robbieja Fowlera ili Dwighta Yorkea.

Sada će svi australski klubovi moći potpisati i drugog nogometaša ekstrakvalitete, ali u obzir dolaze samo australski državljani: "Imamo golemo bogatstvo od 140 nogometaša koji igraju u 15 najjačih europskih liga. Nadamo se da će se neki od njih sada vratiti kući", rekao je Ben Buckley, izvršni direktor FFA-a.

"Znate, postoji trenutak u karijeri jednog nogometaša kada si pojedinac kaže: Dosta mi je inozemstva. Želim se vratiti kući i biti blizu svoje obitelji. Sada kada smo riješili i njihove eventualne financijske probleme povratkom kući, mislim da prepreke više ne bi trebalo biti. Očekujem kako će se sada veliki australski nogometaši radije vraćati kući", dodao je Buckley.

U ovu priču idealno ulazi aktualni veznjak Hajduka, 34-godišnji Josip Skoko, kojeg Melbourne Heart želi dovest na ljeto pod svaku cijenu. Skoki na Poljudu istječe ugovor, a po svemu sudeći on neće potpisati novi, iako su mu čelnici Bijelih spremni ponuditi jednogodišnji ugovor.

"Tek su mi naznačili da bismo mogli popričati oko produženja ugovora, a ne znam što da kažem, jer sam već davno odlučio da se vraćam u Australiju i obećao se ljudima iz Melbourne Hearta da dolazim ovog ljeta. Znate da se i životno želim dolje vratiti i preseliti. Lijepo je čuti poziv Hajduka, ali čisto sumnjam da se tu nešto može promijeniti", rekao je Skoko prije nekoliko dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.