Astori je umro od bolesti koja se otkriva u 80 posto slučajeva

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKE vlasti objavile su novi, opširniji izvještaj o iznenadnoj smrti Fiorentinina kapetana Davidea Astorija kojeg su suigrači našli mrtvog u hotelskoj sobi u ožujku uoči utakmice protiv Udinesea.

Potvrđeno je da je Astori u 32. godini preminuo od aritmije uzrokovane kardiomiopatijom koja se ne može otkriti tek u 20 posto slučajeva, zbog čega je istraga i dalje otvorena sve dok se sa stopostotnom sigurnošću ne bude moglo utvrditi da se Astorijeva smrt nikako nije mogla spriječiti.

Izvještaj je objavilo sveučilište u Padovi koje je vodeće u svijetu u patologiji, a istraživalo je 800 slučajeva iznenadnih smrti osoba mlađih od 35 godina, od kojih je bilo oko 100 sportaša. Četvrtina je preminula od aritmije uzrokovane  kardiomiopatijom koja je nasljedna bolest, a kod oboljelih koji se intenzivno bave sportom, mogućnost smrti veća je pet puta.

Iako je odmah utvrđeno da nije riječ o nasilnoj smrti, talijanska policija je po zakonu bila dužna pokrenuti istragu protiv "nepoznatog počinitelja" sve dok se ne utvrdi uzrok smrti. No ured tužitelja u Firenci zatražio je novo mišljenje stručnjaka kako bi dodatno razjasnili Astorijevu smrt.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.