ASTON VILLA - LIVERPOOL

ASTON VILLA - LIVERPOOL 7:2 Katastrofa prvaka i najteži poraz u Premiershipu

Foto: Getty Images/Gulilver Image

NAKON što je ranije danas Manchester United kod kuće pregažen od Tottenhama 6:1, slična sudbina zadesila je i Liverpool na gostovanju kod Aston Ville gdje je upisao poraz 2:7.

Domaćin je već do 20. minute golovima Watkinsa vodio 2:0. Kod prvog gola teško je pogriješio inače rezervni golman Adrian, koji je loptu dodao suparniku u vlastitom kaznenom prostoru. Kod drugog gola Watkins je kasnio visoko postavljenu liniju Liverpoola, a asistent za oba gola bio je Grealish.

Tračak nade za Liverpool dao je Mohamed Salah u 33. minuti kada se najbolje snašao nakon jednog odbijanca. Ipak, Villa vrlo brzo odgovara preko McGinna koji je pucao s 20 metara, a lopta se odbila od bloka i prevarila Adriana. Watkins je u 39. minuti ostvario hat-trick golom nakon prekida pri kojem je obrana Liverpoola reagirala nevjerojatno loše.

Peti gol smo vidjeli u 55. minuti kada je Barkley pucao izvan šesnaesterca, a lopta se još jednom odbila i prevarila golmana. Za Liverpool je smanjio Salah nakon sjajnog proigravanja Firmina u 60. minuti, ali je šest minuta kasnije Grealish golom zaokružio sjajnu partiju. Isti igrač je u 75. minuti pobjegao obrani i zabio svoj drugi, a Villin sedmi gol na ovoj utakmici. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Aston Villa je ovim Liverpoolu nanijela jedan od najvećih poraza u povijesti i najveći otkad se igra Premiership. Pet razlike je Liverpool gubio i od Stokea (6:1) i Manchester Cityja (5:0), ali je tada primio manje golova.

Nevjerojatno je da su dva najtrofejnija engleska kluba svoje najveće poraze u povijesti Premiershipa upisala isti dan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.