ANDY ROBERTSON

As Liverpoola je britanski heroj rata protiv korone: Nije htio da se ovo sazna

Foto: Gulliver / Getty Images

NAJBOLJI lijevi bek na svijetu je samozatajni junak rata protiv korone u Britaniji. Nije htio da se to zna, ali brojni kojima pomaže nisu mogli odoljeti da ga ne "izdaju".

Andy Robertson (26), sjajni lijevi bočni Liverpoola i kapetan reprezentacije Škotske je "misteriozni donator" koji tijekom epidemije koronavirusa po Ujedinjenom Kraljevstvu svojim donacijama izdržava čak šest "banki hrane".

Tako tamo zovu institucije koje su nešto između pučkih kuhinja i socijalnih samoposluga za siromašne i beskućnike, a usluge ovih banki su još važnije u vrijeme korone, kada su te ionako najosjetljivije kategorije stanovništva još ugroženije. 

Robertson tijekom pandemije financira šest banki hrane na području rodnog Glasgowa, otkriva Times i ističe da je ovo samo dio dobrotvorstva igrača "ekstremno posvećenog humanitarnom radu i donacijama kojima pokušava poboljšati živote drugima, ali koji ne želi da se to zna".

Isti izvor piše da Robertson pomaže banke hrane već tri godine i da je prošlog tjedna donacijom olakšao funkcioniranje klinici koja skrbi o mentalno oboljelima.

Robertson, koji tjedno zarađuje 60 tisuća funti, tako na najplemenitiji način troši dio svog bogatstva, jer samo jedna od šest banki hrane koju izdržava, Glasgow NE Foodbank i koja se nalazi blizu Celtic Parka, od početka epidemije pripremila je čak 53 tisuće obroka.

"Hvala škotskom nogometašu koji je donirao veliku količinu novca bankama hrane, uključujući i našoj. Ne možemo mu dovoljno zahvaliti", napisala je NE Foodbank na Twitteru, nakon čega se otkrilo da je taj "škotski nogometaš" upravo Robertson.

VIDEO: Challenge Liverpoolovih bekova

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.