Arsenalov Arsene ipak nije škrt: Za 60 milijuna eura kupio stopera i napadača

Foto: Guliver Image/Getty Images

KONAČNO je Arsenal nekoga kupio! Uzviknut će njegovi navijači sretni što je menadžer Wenger napokon djelovao na tržištu i doveo igrače upravo za one dijelove momčadi gdje su pojačanja najpotrebnija.

Shkodran Mustafi (24) dosadašnji stoper Valencije i njemački reprezentativac s 12 nastupa za Elf, dolazi za čak 40 milijuna eura, odnosno za pet puta viši iznos od onog koji je za njega prije dvije godine Valencija platila Sampdoriji. 
 
Lucas Perez, napadač Deportiva koji je prošle sezone u Primeri 17 golova postigao, a osam namjestio, kupljen za 20 milijuna eura. 
 
Naravno, prva rečenica u tekstu je karikiranje, isticanje stalno ponavljane dogme kako Arsenal "nikoga ne kupuje", jer s ove dvije kupnje prebacio je 120 milijuna eura potrošenih na pojačanja samo od prošle sezone, jer ranije su dovedeni veznjaci Granit Xhaka i Kelechi Nwakali, branič Rob Holding i napadač Takuma Asano.

Wenger je priznao da je ovaj ljetni prijelazni rok bio čudan i "najteži do sada, iako sam očekivao da će biti najlakši, jer znali smo koje igrače želimo i za koje pozicije, ali kada su nam ti planovi propali, morali smo se resetirati".
 
Wenger je također otkrio da je na Euru pokušao spojiti dva posla; honorarni, jer radio je kao komentator za francusku televiziju, s onim temeljnim, menadžerskim u Arsenalu: "Tražio sam direktore klubova čiji su nam igrači zanimljivi, ali nikoga nisam mogao naći. Tu i tamo sreo bih nekoga u VIP ložama prije utakmica, ali to nisu najbolja mjesta za dogovarati posao. Zato smo ovako kasno finiširali transfere. To nije idealno za nas, ali, što je tu je."
 
Arsenalov trener samo što nije rekao očito, da mu ova dva igrača nisu niti bili u planu, ali ih je kupio pritisnut krajem prijelaznog roka, ali je naravno odbacio posprdne komentare da je Perez panična kupnja u zadnji tren nakon što nije uspio dovesti čak tri napadača koji su mu bili na vrhu prioriteta, jer ponude za Moratu i Lacazettea odbili su Real i Lyon, dok je Leicester prihvatio 20 milijuna funti za Vardyja, ali je onda engleski golgeter odlučio ostati u aktualnom prvaku.

"Pogledajte moje lice. Je li to lice nekoga tko odlazi u paničnu kupovinu?" pitao je Wenger novinare i objasnio: "Trudim se donijeti prave odluke, ali vidjet ćete što će se sve događati na tržištu i kakvi se sve transferi spremaju do kraja prijelaznog roka, u iduća tri, četiri dana. Bit će ludo, možda najveće trošenje do sada."
 
Lijepo od Wengera što je podijelio njegova predviđanja s reporterima, ali njih je ipak zanimalo zašto je kupio napadača za kojeg u Engleskoj "nitko nije čuo", iako je prošle sezone imao sjajan golgeterski skor u najjačoj svjetskoj ligi. Ističu da mu je već 27 godina, ali da nema nijednog nastupa za Španjolsku, a nikada nije okusio ni Ligu prvaka, pa se ne čini kao netko tko će nadomjestiti osporavanog i omraženog Girouda.
 
"Perez je igrač koji je kasno sazrio jer je u kasnijoj fazi karijere prekomandiran u napadača i to jako uspješno. Odlično prima loptu i poentira, ali i povezuje igru."
 
Zanimljivo, kompilacija koja pokazuje sve Perezove golove i asistencije za Deportivo prošle sezone, pokazuje i kako poentira protiv Valencije pored sada već suigrača Mustafija, koji nakon neuspjeha u zaustavljanju napadača, ljutito napucava loptu. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.