TRANSFERI

Ante Rebić na odlasku: "Morate nas razumjeti, nemoćni smo"

Foto: EPA

FANTASTIČNU sezonu Eintracht iz Frankfurta mogao bi skupo platiti.

Atraktivnim partijama pod vodstvom Adija Huttera ova bundesligaška momčad privukla je mnogo pozornosti pa su financijski moćni klubovi već krenuli u napad.

Iako je financijski stabilan, klub bi mogao ostati bez cijelog napada

Luka Jović najinteresantniji je europskim velikanima, a prema pisanju španjolskih medija, gotovo je sigurna nova Realova "devetka". To nije tajna, ali sportski direktor Eintrachta Fredi Bobić priznao je u intervjuu za Bild da bi mogao ostati bez cijelog napada ovoga ljeta.

I to unatoč tome što njemački klub nije u financijskim problemima.

"Tijekom ljeta bismo mogli ostati bez sve trojice napadača: Jovića, Rebića i Hallera. A nismo ni u problemima, ne moramo ih prodavati. Takav je nogomet", nemoćno je priznao Bobić.

Moćni napadački tercet zabio više od polovine golova Eintrachta ove sezone

Trojica napadača postigla su zajedno 51 gol ove sezone u Bundesligi i Europa ligi. Napad Eintrachta predvodio je Srbin Luka Jović s 27 golova i šest asistencija, slijedilo ga je francusko otkriće Sebastien Haller koji je dodao 20 golova i 12 asistencija, a treći je bio Ante Rebić s 10 pogodaka i šest asistencija.

Točnije, ovaj moćni tercet zabio je nešto više od polovine Eintrachtovih golova ove sezone, što znači da bi njihov odlazak, i to sve trojice u isto vrijeme, bio ogroman udarac za klub.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Najviše planiraju zaraditi na srpskoj senzaciji

"Garantiram vam da su sva trojica uživala igrajući za Eintracht, ali u jednom trenutku umiješaju se i neke druge sile u igru i mi smo onda nemoćni ako ti momci požele otići iz kluba."

Najveću zaradu Nijemci očekuju od transfera Luke Jovića u Real iz Madrida koji se procjenjuje na oko 60 milijuna eura. Ante Rebić spominjao se u kontekstu prelaska u Bayern, a tražili su ga i neki drugi europski klubovi.

"Jedino što možete napraviti kod nekih situacija je pomiriti se s njima i nastaviti investirati u budućnost. Naši navijači moraju razumjeti da smo ponekad nemoćni prilikom transfera", rekao je Bobić.

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.