ANKETA Treba li Dalić pozvati Kulenovića u reprezentaciju?

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO je jučer u 4. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu na Maksimiru 2:1, a prvo ime susreta opet je bio Sandro Kulenović. Nakon što je par dana ranije ušao s klupe i s dva gola slomio Qarabag, Kulenović je sinoć golovima u 6. i 57. minuti donio Dinamu novu pobjedu.

Kulenović je u nevjerojatnoj formi. Dinamov napadač je ove sezone u pet utakmica zabio sedam golova, a u prosjeku mu za jedan gol treba samo 43 minute. Realizirao je čak 85 posto velikih prilika, a učinkovitost udarca mu je preko 40 posto, što su potpuno nevjerojatne brojke.

Navijači ga hvale i zazivaju ga u reprezentaciji

Među Dinamovim navijačima na društvenim mrežama postavlja se pitanje treba li Zlatko Dalić pozvati Kulenovića u reprezentaciju i to čak možda već za dvije utakmice Lige nacija u rujnu. Hrvatska 5. rujna gostuje kod Portugala, a tri dana kasnije u Osijeku dočekuje Poljsku.

Izvor: Sofascore

Dalić je odavno objavio popis igrača za te dvije utakmice, a od napadača su na njemu Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir i Igor Matanović. Kramarić je sjajno otvorio Bundesligu hat-trickom protiv Holsteina, a Igor Matanović zabio je gol u pobjedi Eintrachta u kupu protiv niželigaša. Petković u ovoj sezoni još nije zabio, kao ni Ante Budimir koji je za Osasunu odigrao tek dvije utakmice.

Dalić najavio nove igrače u reprezentaciji

Hrvatski izbornik polako ostaje bez "senatora", a i najavljivao je da će Liga nacija služiti za isprobavanje nekih novih igrača i varijanti. Reprezentacija ulazi u rekonstrukciju, a uskoro joj dolaze kvalifikacije za Svjetskog prvenstvo i trebat će joj neka nova rješenja.

Uostalom, Dalić je uvijek govorio da će igrati oni koji su standardni u svojim klubovima i koji su u formi, a teško napadač može biti u boljoj formi od one u kojoj je trenutačno Kulenović. Dinamov napadač u novoj sezoni je samo nastavio s formom iz zadnje polusezone u kojoj je bio jedan od najboljih i najvažnijih Dinamovih igrača.

Argumenata ima i za i protiv Kulenovića

Kulenoviću su tek 24 godine i, ako ovako nastavi, prije ili poslije će doći u krug reprezentacije. Argumenti postoje i za one koji kažu da ga zbog forme treba odmah pozvati u reprezentaciju, a legitimni su i argumenti da Kulenović mora duže igrati na ovom ili sličnom nivou da bi zaslužio poziv.

Podsjetimo, Dalić teoretski može pozvati Kulenovića već za ovu reprezentativnu akciju iako nije na popisu igrača. Popis se objavljuje dva tjedna prije okupljanja reprezentacije jer onda FIFA obvezuje klubove da puste igrače u reprezentacije. Izbornik može igrača pozvati i nakon popisa, ali ga klub onda ne mora pustiti iako je sasvim jasno da Dinamo tu Kulenoviću ne bi radio problem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.