Andre Agassi priznao da se drogirao "speedom"



TENISKA legenda Andre Agassi priznao je da je godinu dana prije nego je 1998. osvojio Roland Garros uživao u šmrkanju metamfetamina, poznatog i kao "speed", te da je u istom periodu nadležnim teniskim institucijama lagao o svojim drogeraškim navikama.

Agassi, jedan od samo četiri tenisača u povijesti koji su osvojili sva četiri Grand Slama, u svojoj je autobiografiji koju u serijama objavljuje britanski The Times priznao kako je uživao u "speedu" 1997., u vrijeme u kojemu mu je patila i karijera i privatni život.

"Slim [tada[nji Agassijev asistent] stavlja malu količinu bijelog praha na stol. Pravi liniju, šmrče ju. Pravi još jednu liniju. I ja ju šmrčem. Opuštam se na kauču i razmišljam o granici koju sam upravo prešao", piše Agassi u autobiografiji.

Nikad se nisam osjećao tako živ

"Imam trenutak žaljenja, kojeg prati velika tuga. Nakon toga dolazi plimni val euforije koji briše svaku negativnu misao u mojoj glavi. Nikad se prije nisam osjećao tako živ, tako pun nade, a nikad nisam imao toliko energije", navodi tenisač.

Nakon šmrkanja "speeda" Agassi je odustao od sudjelovanja na Roland Garrosu, a nije ni trenirao za Wimbledon, koji je igran mjesec dana kasnije.

Kasnije je jedan liječnik ATP-a potvrdio Agassiju kako je njegovo rekreacijsko uživanje droga zabilježeno u testu za doping te kako mu je prijetila tromjesečna suspenzija.

Velika laž ispresijecana djelićima istine

Agassi se u biografiji sjetio tog trenutka: "Karijera, ime, sve je sad u opasnosti. Što god da sam postigao, sve oko čega sam se trudio, sve bi to uskoro moglo biti bezvrijedno. Danima kasnije sjedim u stolici, u krilu držim notes, i pišem pismo ATP-u".

"Pismo je puno laži, ispresijecano ponekim istinama. Kažem da je Slim, kojeg sam tada bio otpustio, poznati narkoman i da često stavlja 'speed' u sokove – što i jest istina. Onda dolazim do središnje laži u pismu. Kažem kako sam nedavno slučajno popio jedan Slimov sok, i tako slučajno progutao i drogu.  Tražim razumijevanje i milost i brzo potpisujem pismo. Osjećam se osramoćeno. Obećavam si kako je ta laž zadnje poglavlje u priči", dodao je Agassi.

Nakon što je poslao pismo ATP-u, federacija je odustala od slučaja koji je pokrenula protiv Agassija. Tenisač se tada uspio ponovno vratiti u formu i 1998. osvojiti Roland Garros, a 1999. godine US Open.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.