Konjuh u dramatičnoj borbi s Janković ostala bez finala

Foto: Hina

ANA KONJUH izgubila je meč za finale WTA turnira u Guanzhou protiv Jelene Janković. Hrvatska tenisačica poražena je sa 5:7, 6:7 nakon sat vremena i 45 minuta igre.

U prvom setu je Janković prvi put uzela servis našoj tenisačici za vodstvo od 3:1, a Konjuh je nakon toga, kod 4:2, propustila priliku vratiti servis. Međutim ipak uspijeva kasnije, Janković propušta tri set lopte i Konjuh je stiže na 5:5. Kod rezultata 6:5 za Srpkinju, Konjuh radi dvije dvostruke pogreške i Janković, nekada prva tensačica svijeta, prvi set dobiva sa 7:5.

Odmah na otvaranju drugog seta, Konjuh je napravila break. Vrlo brzo je opet uzela servis srpskoj tenisačici i povećala prednost na 4:1. Konjuh je čak imala priliku servirati za set, ali je Janković vratila oba servisa i izjednačila na  na 5:5. Srpska tenisačica tada dobija svoj set i dolazi u vodstvo od 6:5, ali nakon toga 18-godišnja Dubrovkinja ipak uspijeva izboriti tie break.

Iako je Janković povela sa 3:0 na početku tie breaka, naša tenisačica osvaja pet uzastopnih poena i dolazi u vodstvo od 5:3. No, tada opet dolazi do pada koncentracije kod Konjuh, Janković izjednačava i na kraju dobija i drugi set.

Konjuh je imala realizaciju prvog servisa 43 posto i napravila je šest dvostrukih grešaka, dok je Janković imala 61 posto. Naša je tenisačica osvojila 75, a Janković 79 od ukupno 154 poena.    

Ovo je bio drugi susret između naše tenisačice, 54,. na WTA ljestvici i 31-godišnje Janković, 37. tenisačice svijeta, i druga pobjeda Srpkinje.

Ana Konjuh - Jelena Janković  5:7, 6:7 (7:9)

Prvi set: Janković je otvorila meč i povela, Konjuh izjednačila i pritisnula protivnicu na 40:40, ali Janković je odservirala za 2:1. Ana je popustila na svom servisu, a Janković stigla do prve prilike za brejk i povela s 3:1 te lako stigla do sljedećeg gema za 4:1 nakon 20 minuta igre. Konjuh je sjajno i bez izgubljenog poena servirala za 2:4.Nije se predala! Ana je uzvratila na Jeleninom servisu i povela 40:15 za drugu brejk-loptu na meču i iz drugog pokušaja uspjela smanjiti na 3:4! Ostala je hladna i na svom servisu i brzo izjednačila na 4:4! Nije prošlo ni pola sata igre... Janković je opet povela, a onda nakon 15:40 imala tri set-lopte, Ana je servirala za 30:40 i uspjela izjednačiti. Srpkinja je uzela prednost za novu set-loptu, a mlada Hrvatica ju dvaput vraćala na 40:40 da bi iz svog drugog pokušaja izborila 5:5! Janković je lako došla do novog vodstva, a Ana na svom servisu nije uzela niti poen za "break" i 5:7.

Drugi set: Sjajno je mlada hrvatska tenisačica otvorila drugi set i povela s 2:0 i 4:1 dvaput oduzevši servis svojoj suparnici. Janković je uzela brejk na 4:2 i smanjila na 4:3, a Ana bez izgubljenog poena servirala za 5:3 i na 5:4 servira za drugi set. PREOKRET! Janković je na Aninom servisu povela 15:40 i iskoristila brejk-šansu za 5:5, uzela sljedeći gem za vodstvo, a Konjuh izjednačila za tie-break. Ana je loše krenula i Janković povela 0-3. Ipak se vratila! Janković gubi dva poena na svom servisu, a Ana dolazi do 5:3. Na 6:4 propustila je prvu set-loptu, a Janković stigla do 6:6.Srpkinja je okrenula na 6:7 i imala meč-loptu, Konjuh je servirala za 7:7, ali Janković je uzela brejk za 7:8 i servira za meč! KRAJ.


Konjuh je izborila polufinale pobjedom protiv Amerikanke Jennifer Brady 6.4, 7:5, a ubrzo je saznala i protivnicu u borbi za finale. Janković, koja je druga nositeljica turnira, je u četvrtfinalu sa 7:6, 6:4 izbacila Nijemicu Sabine Lisicki.

Konjuh i Janković susrele su se u lipnju na turniru u Mallorci gdje je srpska tenisačica slavila sa 7:5, 6:3. 
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.