Alilović: Izvukli smo se na jedvite jade

HRVATSKI rukometaši teškom su mukom svladali Ukrajince u drugoj utakmici Europskog prvenstva. Puno olakšanje osjetilo se u njihovom nastupu nakon što je utakmica završila.

"Bila je ovo jedna jako teška utakmica, svakako teža nego ona jučer. Jučer smo imali sve pod kontrolom, a danas do samog kraja utakmice nismo praktički znali što je vodstvo. Na kraju smo se na jedvite jade izvukli, a to je rezultat emocionalnog pražnjena protiv Norveške. U svakom slučaju nismo se nadali tolikom otporu Ukrajinaca, ali srećom sve je završilo na najbolji mogući način", rekao je Mirko Alilović nakon utakmice.

"Spasilo nas je drugo poluvrijeme. zaigrali smo puno bolje i agresivnije i sada imamo drugi krug i dva boda u džepu, a to je ono što je najvažnije. Još da pobijedim Ruse i prenesemo četiri boda u drugi krug tamo bi nam samo pobjeda trebala za polufinale", dodao je.

Sličnog razmišljanja bio je i Drago Vuković:  "Ja sam više danas izgubio više živaca nego jučer. Moram priznati da smo se sve priprema spremali baš za utakmicu s Norveškom, a na Ukrajinu je malo tko mislio, zato se ova utakmica i pokazala toliko teškom. Svaka čast Mirku Aliloviću, bio je odličan, ali i ostalim momcima. Osigurali smo drugi krug i to je ono što je najvažnije.

Igor Vori bio je jedan od najboljih pojedinaca utakmice, a uvijek je u teškim trenucima on bio taj koji je povukao...

"Bilo je teško. Loše smo otvorili utakmicu, lako smo dopuštali njihovim bekovima da dolaze blizu gola pa smo ostali na streljani. U napadu smo pre sporo igrali, nismo se zabadali pa smo se umorili više nego oni. U drugom poluvremenu smo bili puno opasniji i bolji i zasluženo smo slavili. Najbitnije je da smo prošli u drugi krug i da nosimo sigurno dva boda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.