Alen Babić: Kao Hrvatu mi je bilo teško gledati Hrgovićevu borbu

Screenshot: YouTube

HRVATSKI boksač Alen Babić (33) 6. srpnja borit će se protiv britanskog teškaša Johnnyja Fishera (25) u Londonu. Babić će prvi put u svojoj karijeri biti dio glavne borbe večeri na događaju koji se održava u londonskoj Copper Box Areni, a čeka ga vjerojatno najteži protivnik do sada, kojem je nadimak Bik iz Romforda.

Smatra se da je Fisher najveći britanski boksački potencijal. U dosadašnjih 11 borbi upisao je sve pobjede, uz deset nokauta. Nedavno je sparirao s Filipom Hrgovićem tijekom njegove pripreme za borbu s Danielom Duboisom. Nakon kratke amaterske karijere od samo deset borbi, od kojih je tri dobio prekidom u prvoj rundi, Fisher je svoj profesionalni debi imao 20. veljače 2021. godine. Babić je ukupno na omjeru 12-1.

"Imam puno više ponuditi boksačkom svijetu, no i on je dosad sve savršeno radio"

Babić je održao službenu konferenciju za medije, a potom je dao izjavu za Boxing News. "Fisher ima 0 amaterskog iskustva, a ja sam odradio 100 mečeva. Borio sam se s puno suparnika koji su bolji od mene i njega. Imam puno više ponuditi boksačkom svijetu, no i on je dosad sve savršeno radio. Ali neću ići polako protiv njega već ću ga ozbiljno testirati", rekao je Babić.

"Nikad nije bio u situaciji u kojoj ga mogu slomiti, a ja sam bio više puta. Nisam pod pritiskom da moram pobijediti. Znam što sam sposoban učiniti. A kada to znaš, onda nema pritiska. Kada sam bio u Johnnyjevim godinama, tada sam znao", dodao je hrvatski boksač.

"Ne očekujem ništa novoga od njega, a ni ja ne mogu napraviti ništa drugačije. Jednom sam probao i izgubio sam. Želim se pred Ujedinjenim Kraljevstvom predstaviti na najbolji način. Ovo je borba za mene", izjavio je Babić.

"Godinu dana sam bio u depresiji"

"Želim se vratiti starome sebi, želim da navijači uživaju u mojim borbama. Protiv koga žele da se borim, borit ću se. Imao sam meč za titulu, ali to je sr*nje, to je ništa. Borbe ovdje su bile puno veća uživancija za sve. Želim biti dio takvih borbi", nastavio je Babić.

Govorio je potom o poljskom boksaču Lukaszu Rozanskom, od kojeg je u travnju 2023. izgubio u borbi za svjetsku titulu po WBC verziji. "Bio sam favorit, ali je*eš to. Ne želim razmišljati o tome, poludio bih da razmišljam. Godinu dana sam bio u depresiji zbog te borbe", rekao je Babić i poručio da se svojim borbama želi svidjeti navijačima.

"Od prve runde sam vidio da Hrgović nije bio dobar"

Komentirao je i poraz Filipa Hrgovića od Daniela Duboisa. Sudac je nakon konzultacije s liječnikom prekinuo borbu u osmoj rundi zbog posjekotina na Hrgovićevom licu. Dubois (26) je ovom pobjedom postao IBF-ov privremeni svjetski prvak, dok će 31-godišnjem Hrgoviću prvi poraz u profesionalnoj karijeri predstaviti težak udarac na ambicije u lovu na vrh teške kategorije.

"Luda borba. Od prve runde sam vidio da Hrgović nije bio dobar, nije bilo snage u njegovim udarcima. Kao Hrvatu mi je bilo teško gledati tu borbu jer želim da naši dečki pobijede. No na kraju druge runde znao sam kako će završiti meč.

Govorio sam svojoj ekipi, ali nisu mi vjerovali. 'Dobar je, dobar je', govorili su. Ali vidio sam da pravih udaraca nije bilo. Hrgović će se morati resetirati, poput mene. Ja sam uspio, a vidjet ćemo hoće li on", rekao je Babić.

Na pitanje o eventualnoj borbi s Hrgovićem, rekao je: "Ako fanovi žele vidjeti tu borbu, a znam da žele, idemo! Rekao sam prije četiri-pet godina da sam uvijek spreman na taj meč. Slušajte, to je moj posao, blagoslovljen sam."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.