Aleksander žestoko optužio Fedorove trenere: To su amebe, a ne stručnjaci!

“FEDOR nije bio dobro pripremljen, a za to su krivi mjerač vremena i mahač ručnikom”, izjavio je brat legendarnog borca, Aleksander Emelianenko nakon njegovog poraza nokautom od Dana Hendersona ove subote.

“Mjerač” i “Mahač” su Vladimir Voronov i Aleksander Mičkov, dvojica ruskih stručnjaka koji već godinama vode Posljednjeg Imperatora. Aleksander, koji se nedavno pomirio s Fedorom, upravo njih krivi za tri poraza u nizu svog brata.

“Ako sportaš izgubi, treba kriviti trenera, a ako pobijedi, njegova je zasluga. Fedor nije bio dobro pripremljen za ovaj dvoboj. Njegovi treneri su kao dvije amebe i ne znaju što reći. Da ih pitate direktno pitanje, oni će uvijek odgovoriti da je teško odgovoriti jer ovisi o njegovoj psihičkom stanju”, objašnjava Aleksander.

I sam vrhunski MMA borac, Aleksander je spreman uključiti se i pomoći Fedoru.

“Borilački sportovi konstantno napreduju, a mjerač vremena i mahač ručnikom nisu već godinama promijenili ništa u programu. Jednostavmo su se smrznuli u vremenu i nisu adaptirali bazu treninga. To se osvetilo Fedoru.”

“Fedor bi se trebao sam trenirati, on se mora osobno pobrinuti da stvari krenu prema naprijed. Mora evoluirati neke stvari, učiti i promijeniti način treninga. Mora se primiti napornog posla”, smatra Aleksander i zaključuje:

“Razgovarat ću s Fedorom i probat ću ga urazumiti da napravi neke promjene u pripremama. Ako hoće, ja ću mu pomoći.”

Nakon dvije godine hladnih odnosa, dvojac se pomirio upravo uoči dvoboja protiv Dana Hendersona. Dapače, zajedno su odradili pripreme u Kislovodsku, a Aleksander je tada tvrdio da Fedor nikada nije bio spremniji u cijeloj karijeri. Očito da je dosta toga držao u sebi…

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.