Aleks Emelianenko: Cro Cop je lijenčina i živi na staroj slavi

JEDNU od svojih najboljih izvedbi u karijeri, Mirko Filipović je pružio protiv Aleksandera Emelianenka, mlađeg Fedorovog brata. Bilo je to davne 2004, Cro Cop je od samog starta sjajno eskivirao Aleksanderovim naletima da bi uslijedila brutalna egzekucija Mirkovom specijalkom.

Lijevi high kick sjeo je na glavu 199 centimetara visokog gorostasa koji se poput prepiljenog debla srušio na parter. Cro Cop je već uspavanog Emelianenka dovršio s nekoliko udaraca na tlu prije nego što je japanski sudac uspio uletjeti i spriječiti još veći masakr.

Nakon neugodnog prizemljenja, procurila je priča kako je Fedor uoči borbe svog brata savjetovao da se ne bori protiv Filipovića jer je još uvijek prezelen za tako nešto. Glasine su išle i u drugom smjeru, odnosno da je Fedor "poslao" mlađeg brata u izvidnicu jer se bližio njegov okršaj protiv hrvatskog majstora. Aleksander danas demantira obje verzije. U razgovoru za Sportske novosti kaže kako bi danas bez puno muke pobijedio Filipovića.

"Nikada nije htio revanš jer je znao da bih ga pobijedio"

"Nije istina da me Fedor savjetova da idem u meč s Mirkom. Danas bih svladao Filipovića u njegovoj najboljoj formi i zato se nije htio ponovno sučeliti sa mnom. Nudili smo mu više puta revanš, još dok je postojao Pride. Nije htio", rekao je mlađi brat Emelianenko koji nakon propasti Pridea i dalje traži svoj veliki angažman i priznaje da pregovara s UFC-om.

"Tada sam imao samo 23 godine. Bio sam mlad i neiskusan za MMA. Mnogo mi je toga nedostajalo da bih se tukao na najvišoj razini", dodaje danas 28-godišnjak.

Aleksander je rekao nekoliko riječi i o mitskoj borbi Cro Cop - Fedor za koju mnogi kažu da je jedna od najboljih u povijesti MMA-a.

"Sjećam se da sam bio zadovoljan s njegovom izvedbom protiv Cro Copa posebno jer je u meč ušao s nezaliječenom ozljedom prsta na ruci", kratko se referirao Aleksander ne želeći zapravo prokomentirati novinarsku konstataciju da je Cro Cop pružio najozbiljniji otpor najboljem borcu sadašnjice u čitavoj njegovoj karijeri.

"Mirko nije više fizički moćan"

Pad Filipovićeve forme nakon prelaska u američki kavez Rus je objasnio nedovoljnom pripremljenosti. Cro Copa je optužio za lijenost i život na staroj slavi...

"Vjerojatno je prestao trenirati i pripremati se za mečeve kao što je to činio ranije, počeo je ljenčariti. Odlučio je nastupati na staroj slavi, a rastu novi klinci. Fizički ne djeluje moćno kao nekada, nije u toj formi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.