Ako Bulat ode, Dinamo kreće po jednog od najboljih igrača japanske lige

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

GLASGOW Rangersi ozbiljno su zainteresirani za Marka Bulata. Kako smo ranije danas pisali, Škoti ga žele dovesti u ovom prijelaznom roku jer im hitno treba pojačanje u veznoj liniji za borbu za naslov prvaka sa Celticom. Rangersi za najvećim rivalom zaostaju osam bodova uz dvije utakmice manje i traže nove igrače u siječnju.

Kad je preuzeo prvu momčad, Sergej Jakirović redovito je koristio Marka Bulata. Zabio je dva gola uz dvije asistencije, igrao je jako dobro, ali kako je počeo padati u formi, sve je više sjedio na klupi. U zadnjih sedam utakmica samo jednom je bio u početnoj postavi (protiv Osijeka i zabio je gol), a u dvije od zadnje tri utakmice odigrao je ukupno 27 minuta.

Gužva u veznoj liniji

Dinamo se ove sezone mučio s kadrom, a jedino je bio popunjen na veznim pozicijama. Osim Bulata, u momčadi su Mišić, Sučić, Ademi, Halilović, Baturina, pa čak i Vidović. Veznih igrača ima dosta, klub mora nekoga prodati, a prodaja Bulata čini se dobrim poslom.

Rangersi još nisu poslali službenu ponudu, ali Dinamu su se javili igračevi predstavnici i poručili da postoji ogroman interes škotskog velikana. Dođe li do tog transfera, vrata Dinama otvorila bi se još jednom, trećem Japancu.

Kako je Index ranije pisao, Dinamo je zainteresiran za Yasutu Wakizaku iz japanskog Kawasakija. Ljudi koji su Dinamu jamčili za Takuru Kaneka i Takuyu Ogiwaru kunu se da je veznjak Kawasakija idealno rješenje za zagrebački klub.

Tri godine zaredom u najboljoj momčadi lige

Wakizaka je u nedavno završenoj sezoni za Kawasaki odigrao 40 utakmica te upisao 11 golova i deset asistencija. Ukupno je za Kawasaki u 203 utakmice upisao 39 golova i 48 asistencija, a tri godine zaredom uvršten je u najbolju momčad japanskog prvenstva.

Wakizaka je jako zainteresiran za dolazak u Dinamo, osobito nakon što su u klub došla dvojica njegovih sunarodnjaka, koji bi mu drastično olakšali prilagodbu. Dinamo neće dovoditi Wakizaku ako ne proda jednog veznog igrača ove sezone. No ako Bulat zaista ode, u Maksimir bi lako mogao doći i treći Japanac ove sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.