lige petice

Ajax je Overmarsa potjerao zbog spolnog uznemiravanja. Sad je dobio novi posao

MARC OVERMARS (48), legendarni bivši nizozemski nogometaš, prije dva se mjeseca povukao s pozicije sportskog direktora Ajaxa nakon što je potvrđeno da je nekolicini kolegica poslao niz neprikladnih poruka. Ajax je objavio da je Overmars odluku o povlačenju donio nakon razgovora s klupskim odborom i glavnim izvršnim direktorom Edwinom van der Sarom tijekom proteklih dana. 

"Sram me. Prošli tjedan suočio sam se s izvješćima o svom ponašanju i tome kako je to utjecalo na druge. Nažalost, nisam shvaćao da ovim prelazim granicu, ali to mi je postalo jasno posljednjih dana. Odjednom sam osjetio ogroman pritisak. Ispričavam se. Svakako je za nekoga na mojoj poziciji ovo ponašanje neprihvatljivo. Sada to i sam vidim, ali prekasno je. Ne vidim drugu opciju osim da napustim Ajax. Ovo također ima veliki utjecaj na moju privatnu situaciju. Zato molim da mene i moju obitelj ostavite na miru", rekao je Overmars nakon što je skandal izašao u javnost.

Ipak, ikona Ajaxa, Arsenala i Barcelone vrlo brzo je našla novi posao. Overmars je dobio posao sportskog direktora belgijskog Antwerpena. Klub je prije pet godina preuzeo novinski magnat i jedan od najbogatijih Belgijaca Paul Gheysens, a od tada je Antwerpen u stalnom uzletu. 

U Ajaxu su rekli da je Overmars bio jedan od najboljih sportskih direktora u povijesti kluba. Ajax je od njegovog dolaska u klub 2013. prodajom igrača zaradio više od 350 milijuna eura. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.