Aguirre: Tevezov gol nas je dezorijentirao

CARLOS TEVEZ bio je čovjek odluke u pobjedi (3:1) Argentine protiv Meksika u dvoboju osmine finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

> Video: Neregularnim zaletom Argentinci dotukli Meksiko

"Ovo je bio vrlo važan korak. Prošli smo u četvrtfinale i to je ono što vrijedi, kao i činjenica da smo igrali dobro. Sada se moramo odmoriti i dobro se nauživati u ovoj pobjedi, do koje nije bilo lako doći, jer Meksiko je dobar", rekao je Tevez dodavši:

"I naš narod uživa u ovome Svjetskom prvenstvu, što je jako lijepo. Nastojat ćemo se sada što bolje odmoriti i pripremiti za četvrtfinale protiv Njemačke."

U prvoj izjavi nakon utakmice meksički izbornik Javier Aguirre nije potrošio niti riječi na pogrešku linijskog suca koja je Meksiko koštala prvog gola, a koji je Tevez zabio iz očitog zaleđa.

"Nemam namjeru govoriti bilo što o sucima, niti im suditi za njihove postupke. Prvi nas je gol jednostavno dezorijentirao, rastočio. Očito je da je drugi gol koji smo dobili posljedica prvoga, jer ono što je napravio Ricardo Osorio nije bilo logično. S 2:0 zaostatkom postalo je teže. U posljednjih 40-50 minuta moja momčad nije izgubila glavu, odigrali smo dostojanstveno do kraja. Argentinci su nam u drugom poluvremenu jedva šutnuli po golu."

"Jednostavno, pobjede su nas koštale pogreške koje smo počinili. Ono što me tješi činjenica je da imamo sjajnu generaciju mladih nogometaša u ovom trenutku, koji se sada samo moraju nastaviti razvijati. Vjerujem da bi za četiri godine mogli biti na svom vrhuncu", zaključio je izbornik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.