LUIS SCOLA

Agent legendarnog Argentinca: "Istina je, pregovaramo s dva euroligaša"

Foto: EPA-EFE

AGENT Luisa Scole, jednog od igrača koji je oduševljavao svojim nastupima na nedavnom završenom Mundobasketu, Claudio Villanueva, potvrdio je da pregovaraju s dvije euroligaške ekipe.

Radi se o Real Madridu i talijanskom gigantu Olimpiji Milanu. Uz to, Scolu natrag u Argentinu zovu i Boca Juniorsi.

"Razgovarali smo s Realom i Milanom kao i s Bocom. Luis bi se želio vratiti kući, ali to je komplicirano zbog ekonomskih razloga. Oni su jedina argentinska ekipa koja me nazvala", rekao je Villanueva u razgovoru za Reloj de 24.

Financije svakako ne bi bile problem kada govorimo o Realu i Milanu, no pitanje je ima li Scola želju igrati vrlo naporan raspored u godini kada bi želio spreman dočekati Olimpijske igre u Tokiju.

Podsjetimo, Scola ih je nedavno izborio kada je s playmakerom Reala Facundom Campazzom predvodio Argentinu do finala Svjetskog prvenstva gdje su izgubili od Španjolske. 

Scola je posljednji put igrao u Europi 2007. Nakon te sezone je otišao u NBA, a devet godina prije toga proveo je u španjolskoj Baskoniji, tadašnjoj Tau Ceramici. 

Legendarni Argentinac je pokazao kako i dalje može igrati vrhunsku košarku unatoč godinama (17,8 poena i 8,1 skok na Mundobasketu). Svakako bi mogao pomoći Realu i Milanu, ali čelnicima tih klubova neće biti lagano nagovoriti ga na dolazak. Prošle sezone je Scola igrao u Kini gdje je imao jako dobru plaću, ali intenzitet igranja nije ni blizu kao u Euroligi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.