Adrian Mutu mora platiti Chelseaju 17 milijuna eura zbog kokaina

Foto: Getty Images/Guliver Image

LEGENDARNI rumunjski nogometaš Adrian Mutu 2003. godine je iz Parme za 17 milijuna eura prešao u Chelsea.

Mutu je te godine bio jedan od najboljih napadača u Italiji, a čelnici londonskog kluba izdvojili su velike novce za njega. Mutu je u prvoj sezoni odigrao 27 utakmica u dresu Plavaca i postigao šest pogodaka.

Iako se činilo da se Mutu uklopio u Engleskoj, ipak nije bilo tako. Naime, 2004. godine Mutu je bio pozitivan na kokain, a ta vijest je iznenadila nogometni svijet. Rumunj je nakon toga dobio nekoliko mjeseci suspenzije, a na kraju se Chelsea odlučio na prekid suradnje s bivšim reprezentativcem Rumunjske.

Mutu je nakon avanture u Londonu otišao prema Torinu te potpisao za Juventus, no u Chelseaju nisu odustali od Mutua i njegovog slučaja s kokainom. Naime, tužili su ga FIFA-i te tražili da im plati 17 milijuna eura, onaj iznos koji su oni platili Parmi za njegove usluge.

FIFA je odlučila da Mutu mora platiti 17 milijuna eura, a ta vijest je šokirala Rumunja koji se žalio Sudu za ljudska prava. Proces je trajao čak deset godina, no na kraju je odlučeno da Mutu ipak mora platiti spomenuti iznos.

Mutu je poručio da to ne može napraviti jer jednostavno nema toliko ušteđenog novca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.