Ademar na hrvatski pogon došao do mjesta koje vodi u Ligu prvaka

RUKOMETAŠI Ademara iz Leona pobijedili su u Vigu domaći Octavio Pilotes Posadu 30:26 u dvoboju pretposljednjega, 29. kola španjolskoga rukometnog prvenstva. Ademar je ovom pobjedom prestigao na ljestvici Portland San Antonio na četvrtom mjestu i trenutno okupira posljednju poziciju koja sljedeće sezone vodi u Ligu prvaka budući da španjolska liga daje čak četiri predstavnika u najelitnije europsko rukometno natjecanje.

Uz najboljeg strijelca, Slovaka Martina Stranovskog (7 golova, 3 iz sedmeraca), ključnu su rolu u pobjedi gostiju odigrala trojica Hrvata: Mirko Alilović skinuo je domaćima čak 13 udaraca u okvir gola od 27 pokušaja, braneći svaku drugu loptu (48%), Denis Buntić zabio je šest golova iz osam pokušaja, a Damir Bičanić četiri iz sedam. Igor Kos nije se upisivao među strijelce.

U domaćem sastavu solidni su bili BiH-reprezentativci Nikola Prce (4-6) i Darko Martinović (3-5).

Od hrvatskih se rukometaša u subotnjim utakmicama među strijelce upisao samo još Nikola Kedžo. U domaćem porazu njegova Teucra od Granollersa (37:28) jednom je zatresao mrežu suparničkog vratara.

U derbiju kola sutra (nedjelja) se u Ciudad Realu susreću istoimena domaća momčad i Barcelona, u dvoboju koji će vrlo vjerojatno odlučiti novog prvaka. Ciudad Real ovog trenutka ima dva boda viška, odnosno pobjedu više i poraz manje.

ASOBAL liga, 29. kolo:

Octavio Pilotes – Ademar Leon 26:30

Torrevieja – Alcobendas 29:24

Aragon – Portland SA 29:31

Arrate – Antequera 25:26

Almeria – Cuenca 24:38

Valladolid – Naturhouse La Rioja 38:30

Teucro – Grannolers 28:37

Redoslijed: 1. Ciudad Real 52 (-1), 2. Barcelona 50 (-1), 3. Valladolid 44, 4. Ademar Leon 42, 5. San Antonio 40, 6. Granollers 32...

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.