ABA LIGA

A gdje su Hrvati, Srbi, Slovenci? Idealna petorka ABA lige bez domaćih igrača

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

REGIONALNA košarkaška liga proglasila je najbolje igrače u tekućoj sezoni, a u najboljoj petorci nema niti jednog igrača iz zemalja čiji klubovi u toj ligi nastupaju. U prijevodu - nema nikog iz bivše Jugoslavije i ligom dominiraju stranci.

U izboru trenera, navijača i odbora ABA lige u idealnu postavu uvrštena su dva Amerikanca te po jedan Australac, Grk i Gruzijac.

Hrvatsku košarku predstavlja Cedevitin Amerikanac Jacob Pullen, koji je dobio 12,4% glasova. Ispred njega samo je mladi Gruzijac Goga Bitadze iz Budućnosti, koji je dobio 13,2% glasova.

Bitadze je 211 cm visok 19-godišnjak koji je 2016. stigao u Megu, ali ove je sezone na posudbi u Budućnosti, za koju je u ABA ligi imao prosjeke od 16,3 poena, 6,4 skoka i dvije blokade, a proglašen je i najvećom nadom natjecanja.

Pullen se u Cedevitu vratio debelo nakon početka sezone, ali je briljirao s prosjecima od 17,4 poena i 2,1 asistencijom.

Treći u izboru bio je Grk Stratos Perperoglou iz Crvene zvezde (9,3%), a četvrti njegov američki suigrač Joe Ragland (8,9%). Petorku kompletira Australac Jock Landale iz Partizana (7,8%).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.