Zajedno za Dinamo do Irana: Navijač potegnuo do Cice kako bi ga učlanio u klub!

DOK je nekim navijačima Dinama teško otići do suvenirnice BBB-a u Ilici ili kioska kod Maksimira kako bi se učlanili u klub, jer će samo tako imati pravo podići svoj glas protiv srozavanja ugleda  i malverzacija u Dinamu, ali i protiv privatizacije kojom bi klub opet mogao završiti u rukama nekog "kontroverznog biznismena", Juraj Šišić se zaputio do predalekog Isfahana, kako bi u klub učlanio igračku i trenersku legendu - Zlatka Cicu Kranjčara.

Međutim, varate se ako mislite da je Juraj imao ikakav dogovor s Cicom, po kojem ga je trebao posjetiti u 350 kilometara južno od Teherana, učlaniti ga u Dinamo, slikati se s njim i otići. Ovaj globetrotter, čija su specijalnost egzotične lokacije i isto takve utakmice i koji je od prošle godine povjerenik preko Inicijative Zajedno za Dinamo, sve je radio potpuno "na divljaka":

Dinamov "Povjerenik za Iran": Nisam imao nikakav dogovor sa Cicom, išao sam 'na divljaka'

"Točno tako, skroz 'na divljaka', jer mi je tako najdraže. Tražio sam kad će njegov Sepahan igrati neku zanimljivu utakmicu i izbor je pao na meč protiv Rah Ahana u Kupu Perzijskog zaljeva. Utakmica je bila odlična, a Kranjčarov klub pobijedio je 3:2."

Evo kako se na kraju probio do Cice, nakon što je došao na veliki Naghsh-e-Jahan stadion njegovog kluba: "Prvo sam bio na domaćoj tribini, pa sam se prebacio u vip dio, nakon čega sam se muljažama progurao u press ložu i na kraju skočio preko ograde i vikao za njim Cico, Cico!"

Maskota Dinama nije član kluba!

Zanimljivo, zapravo žalosno i indikativno koliko se legende kluba (koje nisu financijski ovisne o Mamiću) poistovjećuju s klubom i koliko ovako vođen klub o njima mari, govori i ovaj podatak: Zlatko Kranjčar, koji je u klubu proveo 17 igračkih (556 utakmica/99 golova) i tri trenerske godine, koji je kao igrač s Dinamom osvojio prvenstvo i dva kupa u koje je ugradio nebrojene važne golove, a kao trener uveo klub u Ligu prvaka i osvojio dvije duple krune - nije član Dinama!


Rekao je to Dinamovom "Povjereniku za Iran": "Pitao sam ga ima li iskaznicu i je li član, na što mi je rekao da nije, spremno je potpisao učlanjenje i uredno platio godišnju članarinu u iznosu od 60 kuna. Želio sam mu pokloniti majica koja je kao posebna serija tiskana samo za ljude koji se učlane u klub i dostupna je u suvenirnici u Ilici isključivo za članove. Međutim, inzistirao je i da to plati, pa makar 30 kuna koliko iznosi nabavna cijena."

Priča iza fotografije koja krasi majicu za članove kluba

Fotografija koja krasi navedene majice već neko vrijeme je hit među Dinamovcima, ZZD je koristi kao slikovitu motivaciju navijačima da se učlane u Dinamo, a interesantna je priča kako je nastala:

"To je školska fotografija jednog našeg navijača iz 70-ih godina. Bio je dječak iz Posavine, čiji su starci radili na zagrebačkoj tržnici Kvatrić, pa je često dolazio s njima u Zagreb. Zavolio je Dinamo, na obližnjem kiosku kupio majicu s kojom je tako ponosno i prkosno pozirao prilikom razrednog portreta."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.