Zahovič za Index: Sve je otvoreno, Gaučose ne treba biti strah zbog gigantske pobjede Elfa

Foto: Getty images

U RAZGOVORU za Index, slavni slovenski reprezentativac Zlatko Zahović najavio je finale svjetskog nogometnog prvenstva. Prisjetimo se, u nedjelju će od 21 sat na mitskoj Maracani snage odmjeriti Njemačka i Argentina.

"Gaučose ne treba biti strah zbog gigantske pobjede Elfa"

"Kao prvo, mislim da Argentince ne treba biti strah zbog one nevjerojatne pobjede Elfa u dvoboju s Brazilom. Rezultat nije normalan, čak bi rekao da je potpuno nerealan. Iako treba reći kako su Nijemci u velikoj formi i izgledaju ono pravo nogometno. S druge strane Gaučosi mi se čine više kompetitivni, znaju što žele, igraju sigurno i traže rezultat".

"Nema favorita, ovo je finale u kojem odlučuju sitnice"

"Tko je u prednosti? Teško mi je reći. Zapravo nema tu prednosti, to je finale, gdje je teško i gotovo besmisleno tražiti favorita. U ovakvim utakmicama odlučuju detalji poput forme, koncentracije, ali i inspiracije pojedinca. U svakom slučaju, uvjeren sam da nas očekuje pravi spektakl na Maracani".

"Kad imaš Messija, nemoguće je stvarati ofenzivne modele igre"


"Svi pričaju kako Argentinci previše ovise o Messiju, ali znate što. Kad imate Messija u ekipi onda je vrlo teško stvoriti nekakvu igru prema naprijed, praktički nemoguće, jer on to ne bi ni dozvolio. Tu nema modela igre ni principa, a sve se svodi na njegovu imaginaciju. Ponavljam, nema izbornika na svijetu koji može uz Messija izgradit neku svoju igru".

"Ako ne zabljesne u finalu, ovo neće biti Leovo finale"

"Međutim Messi do sada nije bio nevjerojatan niti se ukoliko Argentina osvoji, ovo može nazvati njegovim prvenstvom. Možda tek ukoliko u finalu s dva gola riješi Njemačku. Ukoliko pak Argentina slavi nekim golom iz prekida, bit će to pobjeda cijele reprezentacije, svih igrača i izbornika Sabelle".

"Mueller je nevjerojatan, ali nažalost nema težinu"

"Što se tiče Njemačke, nema sumnje da odskaču Neuer, Kroos i Thomas Mueller. Taj mladić je upravo nevjerojatan. Igrač koji nema težinu među pukom i medijima, ali igrač koji fantastično koristi prostor u njemačkoj igri. Taj model igre Joachima Loewa strašno mu odgovara. Njegova statistika priča sama za sebe".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.