ZZD o privatizaciji Dinama: Barišiću, prestani prodavati maglu!

MIRKO BARIŠIĆ nedavno je najavio skoru privatizaciju Dinama. Odnosno, Dinamo bi kroz tri godine trebao dobiti vlasnika. Naravno, nije trebalo dugo čekati da se oglasi građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo".

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Barišiću,

u Vašem zadnjem intervjuu u Sportskim novostima na temu privatizacije Dinama previše je nekompetentnih i potpuno proizvoljnih izjava, pogotovo za nekog tko je toliko dugo u poslovnom svijetu. Jednostavno, moramo Vas uputiti u neke činjenice:

- NE, poštovani od članova neizabrani predsjedniče, o privatizaciji Dinama ne možete odlučivati vi i trenutna nezakonita uprava, jer za tako nešto nemate niti legalitet, niti legitimitet kod članova i navijača, što vam iz dana u dan jasno pokazuju.

- NE, ulaskom u Europsku uniju NIJE POTREBNO niti je preduvjet tražiti 'konkretnog vlasnika za Dinamo'. Ponovno napominjemo kako niti najveći europski klubovi poput Reala i Barcelone, ali i stotine ostalih, više ili manje uspješnih klubova, NISU trgovačka društva i nemaju drugih vlasnika osim vlastitih članova. Ako se već pozivate na Europsku uniju, onda napokon počnite poštivati zakonska prava svojih članova!

- NE, zakonita udruga građana i uspjeh nikako se ne isključuju, gospodine predsjedniče. Dinamo je već bio trgovačko društvo u privatnom vlasništvu i znate u kakvom je neredu i s kakvim dugovima je to završilo. Ako ne znate, pitajte gospodina Mamića.


- NE, nažalost, danas Dinamo ne funkcionira 'sasvim normalno kao sportska udruga u sklopu svih zakonskih propisa'. U većini bitnih segmenata to nije tako, na što Vas nismo upozoravali samo mi - obespravljeni članovi, već i institucije ove države poput MZOŠ ili Pučkog pravobranitelja.

- NE, Dinamu ne treba 'ozbiljni kupac', već mu treba ozbiljna i legalna uprava, ozbiljni marketing koji će privući navijače i stručnost u svim segmentima funkcioniranja kluba. Ozbiljnog kupca gotovo je nemoguće naći za klub koji na atraktivnu utakmicu Lige prvaka navijače pokuša dovući milijunom kuna i to bez ikakva uspjeha.

- Ako je sve u Dinamu tako sjajno, otkud onda privatizacija kao tema? Samo zato da i dalje onemogućite najobičnija zakonska prava članovima?

- Je li možda riječ o prodavanju magle iza kojeg želite sakriti sve nezakonitosti te spinom nametnuti novu nebitnu temu u trenutku kada vam ovaj grad i vaša publika šalju jasnu poruku nezadovoljstva?

- Ili možda želite privatizacijom ozakoniti dugogodišnju nelegalnost, baš kao što je ona privatizacijom nažalost ozakonjena u bezbroj hrvatskih poduzeća?

s poštovanjem,
Građanska inicijativa 'Zajedno za Dinamo'

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.