Wales u Osijeku bez Bellamyja i s novim kapetanom!

S "OTOKA" dolazi vijest koja će oraspoložiti hrvatskog izbornika Igora Štimca. Napadač Walesa Craig Bellamy zbog ozljede će propustiti kvalifikacijsku utakmicu protiv Hrvatske u Osijeku 16. listopada.

Bellamy je jedan od najvažnijih igrača svog Cardiffa i reprezentacije, a o tome najbolje govori podatak da je potpisnik ili asistent za posljednjih pet golova velškog kluba. Bivši igrač Newcastlea, Liverpoola i Manchester Cityja zbog problema s koljenima morat će pauzirati desetak dana, a očekuje se da će biti spreman za Nottingham Forest 20. listopada. Bellamy je odradio dvije utakmice u četiri dana, a iz kluba dolaze informacije kako mu je odmor neophodan.

Izbornik Walesa Chris Coleman stiže u Osijek s velikim hendikepom u napadu i nakon poraza od Belgije i Srbije sljedeći neuspjeh značio bi vjerojatni kraj snova o plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Jutros je objavio popis igrača s kojima stiže u Hrvatsku.

Novi kapetan je, kao što se očekivalo, 28-godišnji branič Swanseaja Ashley Williams.

"Aaron je osjetio olakšanje jer mislim da je osjećao pritisak. Ashley će biti kapetan od sada", rekao je Coleman. Ramsey je proglašen kapetanom pod Garyjem Speedom, koji je počinio samoubojstvo u studenom prošle godine, a od tada su Velšani izgubili pet utakmica.

"Nije Ramsey razlog zašto smo gubili. Moja je pogreška sve što se radilo. Mislim da bih bio kukavica da nešto nisam promijenio. Najgore što možete napraviti je ništa", rekao je novinarima Coleman.

Na golu vratari bez ijedne utakmice ove sezone


Prvi vratar reprezentacije Wayne Hennessey propustit će sljedeće dvije utakmice zbog ozljede koljena, a ozlijeđena je i njegova zamjena Boaz Myhill. Coleman mora birati između dvojice vratara koja ove sezone još nisu odigrala niti jednu utakmicu - Jason Brown i Lewis Price, te trećeg Fon Williamsa koji tek treba debitirati u dresu Walesa.

Na raspolaganju neće biti ni lijevi branič Neil Taylor, a upitna je i njegova zamjena Adam Matthews.

Wales je kvalifikacije otvorio 2:0 porazom od Belgije kod kuće i 6:1 porazom u Srbiji.

Igrači Walesa za Škotsku i Hrvatsku:

Brown, Price, Fon Williams, Blake, Davies, Gunter, Lynch, Matthews, Ricketts, Williams, Allen, Edwards, King, Ledley, Ramsey, Vaughan, Bale, Church, Morison, Robson-Kanu, Vokes.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.