Vojvodina pronašla predsjednika: Milan Mandarić dobio ponudu koja se ne odbija

Foto: Screenshot

NOGOMETNI projekt jake Vojvodine ne smije stati nakon smrti Ratka Butorovića, smatra aktualno vodstvo kluba koji je posljednjih mjeseci nakon smrti svog predsjednika i mecene u teškoj situaciji.

Butorovićev sin Balša i nekadašnji srpski reprezentativac Mateja Kežman kratko su vodili klub, nisu uspjeli donijeti sigurnost i vodstvo novosadskog superligaša potražilo je novu opciju.

Pronašli su ju u Milanu Mandariću, aktualnom vlasniku Sheffield Wednesdayja. Poznati biznismen i nogometni menadžer navodno je blizu odluke da pomogne Vojvodini i preuzme ponuđenu funkciju predsjednika kluba.

Mandarić je poznat kao bivši vlasnik Portsmoutha kojeg je doveo u Premiership, a onda četiri godine bio na čelu Leicestera prije dolaska u Sheffield. Bogatstvo je stekao u Jugoslaviji već do 30. godine, ali je zbog političkih pritisaka odselio u SAD gdje je stekao milijune u poslovima s tvrtkama računalne opreme. Sam je znao reći da ga je milijunašem učinio Steve Jobs. U Americi je počeo ulagati u sport, počevši s klubovima američkog nogometa, a onda odlazi u Belgiju, pa francusku Nicu i na "Otok". Neko vrijeme ulagao je i u slovenski Koper.

Rođeni Ličanin u Novom Sadu je proveo djetinjstvo i mladost, pa bi ga i nostalgija mogla privući da od u Vojvodini nastavi ono što je Butorović započeo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.