Villas Boas našao posao: Uzeo ga Zenit umjesto Spalettija

Foto: Getty Images / Guliver image 

PORTUGALAC Adre Villas-Boas našao je posao u Zenitu iz Sankt Peterburga. Potpisao je dvogodišnji ugovor, potvrdio je ruski doprvak u utorak.

Bivši trener Porta, Chelseaja i Tottenham Hotspura na mjestu trenera Zenita zamijenit će Luciana Spallettija koji je ranije ovoga mjeseca dobio otkaz nakon više od četiri godine provedene na klupi. Zenit je loše ušao u proljetni dio i Spaletti je postao bivši.

"Zenit je dogovorio sve uvjete oko ugovora s novim trenerom Andreom Villas-Boasom koji će biti predstavljen 20. ožujka. Ugovor počinje teći od ožujka 2014. i traje dvije sezone", objavio je klub.

Zenit će u srijedu igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Borussije u Dortmundu, a momčad će u tom susretu voditi privremeni trener Sergej Semak. Prva utakmica u Sankt Peterburgu prije tri tjedna završila je pobjedom Borussije od 4:2. Nakon što je u sezoni 2010/11. kao trener Porta Villas-Boas osovjio domaće prvenstvo i Kup, te Europsku ligu, u ljeto 2011. je stigao u Chelsea, ali se nije zadržao niti do kraja sezone. Dobio je otkaz početkom ožujka 2012 i zaradio nadimak Villas-Goas.

Sezonu 2012/13. je započeo na klupi Tottenhama gdje se zadržao do prosinca prošle godine kada je zbog loših rezultata dobio otkaz. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.