Video: Kako je nastala najava od 400 milijuna dolara? Za sve je kriv - Muhammad Ali

U DRUŠTVU svoje 30 godina mlađe supruge, u Zagreb je stigao Michael Buffer i jasno, na Plesu je pozdravio s rečenicom "Let's get ready to rumble". Danas za najmanje 100 tisuća eura najavljuje samo najveće zvijezde, a na najpoznatijoj najavi borbi u ringu zaradio je oko 400 milijuna dolara.

Buffer je na zagrebački aerodrom sletio oko 14 sati u nedjelju direktno iz Dusseldorfa gdje je u subotu najavio meč za titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji između Vladimira Klička i Jean Marca Mormecka.

Najpoznatiji svjetski najavljivač u ringu novinare je na Plesu odmah pitao gdje je Željko Mavrović.

"Sjećam se kako je imao Lenoxa Lewisa na konopcima", kaže najavljivač u meču Mavrovića i Lewisa iz 1998. godine.

“Došao sam ranije da bih uživao u gradu. Ovdje sam kao gost, došao sam se dobro provesti i vidjeti kako je u Hrvatskoj. Meni i mojoj supruzi je ovo prvi posjet vašoj zemlji. Vrlo sam uzbuđen. Inače dolazim samo dan ili dva ranije. Malo ću se opustiti do srijede kada slijedi velika press konferencija.”
 
“Uvijek je zanimljivo posjetiti novu zemlju i novi grad. A kada još radim i za to dobijem novac, onda ću stvarno uživati u vremenu provedenom ovdje”, izjavio je Buffer odmah po dolasku.

“Gažu” na Final Fightu je odlučio prihvatiti zbog poštovanja prema liku i djelu Mirka Filipovića, no ima nešto i u tjedan dana uživanja u Hrvatskoj, Neće mu biti prvi put da ga najavljuje.

Cro Cop je superzvijezda  

“Mirka sam već više puta najavljivao tijekom K-1 karijere u Tokiju. On je jedan od najslavnijih kick boksača na svijetu. Prava je super zvijezda”, objašnjava Buffer svoje motive.
 
Kako je izmislio legendarnu rečenicu “Let’s get ready to rumble” koju je i patentirao 1984. godine?

"Pokušao sam i sa "vežite pojaseve"

 
“Htio sam nešto što bi diglo atmosferu u gledalištu. Obično bih najavio organizatore priredbe koji nikoga ne zanimaju. Žao mi je, no to je tako. U tim trenucima energija padne, pa sam smišljao najbolji način da se ona vrati. Pokušavao sam sa ‘vežite pojaseve’ i slično, no nije upalilo. Kako je legendarni Muhammad Ali govorio riječ ‘rumble’, nekako sam to sve uklopio u jednu rečenicu. Tako je počelo.”
 
“Bavim se ovime već 30 godina. Jedna od najuzbudljivijih stvari koje sam vido dogodila se prije nekoliko godina kada je George Foreman u 44 ponovno postao teškaški prvak. To je bilo jako uzbudljivo i toga se dobro sjećam. Uživam u publici i u ljudima. Ja sam sportski fan. Oduvijek sam, još kao dijete, gledao najavljivače u raznim sportovima. Kada vidim da fanovi uživaju, onda i ja uživam. Tada sam zadovoljan odrađenim poslom.”
 
Neki su mu pokušali ukrasti zaštitni znak i tako se sami okoristiti upečatljivom rečenicom.
 
“Bilo je čak i nekih tužbi, no sve se to riješilo. Dobio sam sve presude i za sada sam neporažen na sudu.”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.